Πολάκης: Προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία (BINTEO)

16:10 9/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Από τα Χανιά όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μεν στην κυβερνητική εξουσία αλλά δύο χρόνια μετά προσπαθεί ακόμη να πάρει την πραγματική.

«Κλείσαμε δύο χρόνια στην κυβερνητική εξουσία και προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία. Μιας κυβέρνησης, η οποία πολεμήθηκε όσο καμία στη μεταπολίτευση και πολεμιέται μέχρι σήμερα», ανέφερε και στη

συνέχεια έκανε έναν μίνι απολογισμό της κυβέρνησης και στα όσα κατάφερε μετά το δημοψήφισμα.

«Πονέσαμε πολύ τότε. Και πολύ από εμάς, κι εσείς που είστε εδώ μέσα, γι’ αυτόν τον συμβιβασμό που κάναμε τότε. Ήταν μια συμφωνία, που έδινε όμως, και φαίνεται αυτό, αλλιώς δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να κουβεντιάζουμε με αυτούς τους όρους- μια δυνατότητα διεξόδου από αυτή την κατάσταση της επιτροπείας και των μνημονίων, την οποία βιώνουμε αυτά τα χρόνια. Όταν έχεις απέναντί σου 18 που είναι εναντίον σου, όταν έχεις μείνει και με δική σου ευθύνη 1 δισ. 200 εκατ. ευρώ πραγματικό χρήμα στις τράπεζες, οι οποίες ήταν άδεια πουκάμισα, όταν κάποιοι τάζουν βοήθεια, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν τη δίνουν, ναι τότε έρχεσαι σε μία συμφωνία. Για να πατήσεις στα πόδια σου, να πεις ότι θα παλέψω να σταθώ και θα τη βγάλω τη χώρα απ’ αυτή τη μέγγενη και το πηγάδι που τη ρίξατε. Αυτό κάναμε τότε. Θα ήταν και μια εύκολη λύση να πούμε, δεν λερωνόμαστε, δεν λερώνουμε τα χέρια μας, εμείς είμαστε καθαροί, γεια σας, ξαναελάτε κύριοι πίσω που φέρατε τη χώρα μέχρι εδώ. Δεν το κάναμε αυτό. Και η πορεία αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο που δεν το κάναμε αυτό», υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε κεντρικά κυβερνητικά ζητήματα αναφέροντας για ακόμη μια φορά τη θέση του για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης λέγοντας πως «αυτή θα κλείσει άμεσα και θα είναι ντάλα μεσημέρι«.

Keywords
Τυχαία Θέματα