Ποιος πρότεινε τον Παυλόπουλο στον Τσίπρα; Ο Κώστας Καραμανλής!

14:35 18/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Άκουσα μια πληροφορία που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και σας τη μεταφέρω. Προσφέρει μια ερμηνεία για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο για πρόεδρο.
Μου είπαν, λοιπόν, ότι η ιδέα ήταν του Κώστα Καραμανλή!!!

Καταλαβαίνω ότι ακούγεται το λιγότερο παράδοξο, αλλά σας μεταφέρω την εικόνα, όπως μου την περιέγραψε τακτικός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού.

Όταν, λοιπόν, του πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

να είναι ο ίδιος υποψήφιος, του απάντησε αρνητικά. Στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν ξεκάθαρο ότι η στόχευση ήταν να επιλεγεί υποψήφιος από την Κεντροδεξιά. Εκεί ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να έριξε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, με την επισήμανση ότι είναι ένας αληθινά κεντρώος και συναινετικός πολιτικός και συνδεόταν στενά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τυχόν επιλογή του, συνεπώς, θα συνέδεε συμβολικά την Αριστερά με τον ιδρυτή της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτιμούσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναγνωρίζοντας ότι ως υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας του είχε φερθεί με τον τρόπο που άρμοζε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κράτησε, όμως, στο μυαλό του και το όνομα του Παυλόπουλου. Όταν, λοιπόν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του είπε κατηγορηματικά «όχι» στον Αβραμόπουλο -την ίδια θέση εξέφρασε και ο γραμματέας του Σύριζα Δημήτρης Βίτσας- θυμήθηκε την πρόταση Καραμανλή.
Τη συζήτησε με Φλαμπουράρη, Δραγασάκη και Παππά, συμφώνησαν, και μετά τηλεφώνησε στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε περιχαρής και το ανακοίνωσε στον πρώην πρωθυπουργό…

Keywords
Τυχαία Θέματα