Ποινική δίωξη στον χρυσαυγίτη για την άγρια επίθεση στον φοιτητή

19:08 1/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ολιγοήμερη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία και, στη συνέχεια, τον παρέπεμψε στον 14ο τακτικό ανακριτή.

Ο άνδρας φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής

και συνεργάτης του ίδιου του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, καθώς και ότι βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. Υποστηρίζει δε ότι έχει παλαιούς λογαριασμούς με τον φοιτητή, γι αυτό και εκείνος τον κατηγορεί. Ειδικότερα, ισχυρίζεται ότι παλαιότερα εργαζόταν στην καφετέριά του στην περιοχή Ελληνορώσων και τον είχε απολύσει, επειδή«παρενοχλούσε τις γυναίκες».

Ο ξυλοδαρμός του φοιτητή έγινε λίγη ώρα μετά την επίθεση με γκαζάκια στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου, επιτέθηκε στον φοιτητή θεώρώντας τον «ύποπτο», καθώς είχε στην πλάτη του σακίδιο. Τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα