Πλημμύρες στη Χαλκιδική – Βούλιαξαν αυτοκίνητα

16:45 17/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και ειδικά ο δήμος Σιθωνίας, μέχρι το Πόρτο Κουφό είναι οι περιοχές που κυρίως επλήγησαν από την κακοκαιρία, η οποία συνεχίζεται με έντονη βροχόπτωση ακόμη σε σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Αν κάποιος εξαιρέσει το νότιο τμήμα στο Σκοπό Σερρών και την περιοχή του Γαλλικού στο Κιλκίς, όπου καταγράφηκαν μέχρι στιγμής κάποια πλημμυρικά φαινόμενα, αξιοσημείωτα προβλήματα στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία δεν υπήρξαν. Στο Σκοπό πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο νότιο τμήμα της περιοχής, ενώ στο Γαλλικό πλημμύρισαν ορισμένες «ιρλανδικές» διαβάσεις, στις

οποίες προκλήθηκαν τοπικά προβλήματα.

Εξαίρεση αποτελεί η ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας, όχι προς την πλευρά της Βουρβουρούς, αλλά προς το Μαρμαρά.

Ήδη στην περιοχή εργάζονται συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Σιθωνίας, με την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να είναι αναμενόμενη τις επόμενες ώρες.

Οι καταστροφές είναι σημαντικές. Η εικόνα αποκαλυπτική σε πολλές περιοχές, όπου δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι ή έχουν γεμίσει από πέτρες, λάσπες χώματα και ξύλα, που παρασύρει στο οδόστρωμα το νερό της βροχής.

Στην περιοχή βρέχει ασταμάτητα και μάλιστα έντονα εδώ και τρεις μέρες. Αποτέλεσμα, όπως τόνισε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, να έχουν καταγραφεί πολλές πλημμύρες, σε πολλά σημεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι σε όλο τον άξονα Μαρμαρά – Αζάπικου – Τορώνης – Πόρτο Κουφό. Ειδικά στην περιοχή της Τορώνης η κατάσταση είναι δραματική, καθώς έχουν πλημμυρίσει υπόγεια, δωμάτια ξενοδοχείων και κάμπινγκ. Υπάρχουν πολλά μικρά ρέματα που έχουν υπερχειλίσει και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι αδιάβατοι από τα φερτά υλικά που έχουν κατεβάσει οι χείμαρροι. Το οδικό δίκτυο καθαρίζεται, όμως με τη συνέχιση της βροχόπτωσης, τα προβλήματα δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη. Η θάλασσα, όπου υπάρχουν κοντά ρέματα έχει αποκτήσει καφέ χρώμα, ενώ στην περιοχή εργάζονται συνεργεία από Νικήτη μέχρι Μαρμαρά και από Μαρμαρά μέχρι Πόρτο Κουφό, προκειμένου να απομακρύνουν τα υλικά και να συνδράμουν στην απάντληση των νερών από σπίτια, δρόμους και περιοχές.

Πηγή: voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα