Πλήγμα στον Μακρόν από κυβερνοεπίθεση – Διαρροή σημαντικών εγγράφων

13:17 6/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Να πλήξουν τον Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρική κούρσα κι ενώ το προβάδισμά του είναι ήδη στο 24% επιχειρούν χάκερ που πραγματοποίησαν επίθεση και υπέκλεψαν αρκετά σημαντικά έγγραφα από τα email του ηγέτη του «Εμπρός».

Η περίπτωση θυμίζει και τη γνωστή υποκλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον από φερόμενους Ρώσους χάκερ υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και καθώς η Μαρίν Λεπέν χρηματοδοτείται από ρωσικές τράπεζες, αιχμές αφήνονται

και πάλι κατά της Ρωσίας για εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία της Γαλλίας με στόχο την επιρροή του αποτελέσματος.

Σειρά εγγράφων δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα PasteBin, τα οποία φαίνεται πως ανήκουν σε αρχείο του Εμανουέλ Μακρόν. Βέβαια η διαρροή αυτή συνέβη κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα από τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών και ίσως να μην επηρεάσει και τόσο το αποτέλεσμα. Ωστόσο μπορεί να αποβεί στρατηγική κίνηση καθώς πλέον κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν επιτρέπεται να κάνει δηλώσεις ή οποιαδήποτε τηλεοπτική εμφάνιση ή δήλωση.

Οπότε και ο Μακρόν δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό το και να δώσει την απάντησή του σε οποιοδήποτε σκάνδαλο μπορεί να κρύβεται σ’ αυτά τα έγγραφα και ενδέχεται να πλήξουν την εικόνα του και την προεδρική κούρσα.

Από την πλευρά της η Επιτροπή Ελέγχου της Προεκλογικής Εκστρατείας απηύθυνε μήνυμα προς τα ΜΜΕ να μην αναμεταδώσουν το περιεχόμενο των υποκλαπέντων εγγράφων από την ομάδα του Εμανουέλ Μακρόν καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει ποινικές διώξεις.

«Μία ημέρα πριν από την πιο σημαντική ψηφοφορία για τους θεσμούς μας, καλούμε το σύνολο των εργαζόμενων και των χρηστών των ιστότοπων και των κοινωνικών δικτύων (…) να επιδείξουν πνεύμα ευθύνης και να μην μεταδώσουν το περιεχόμενό τους, προκειμένου να μην αλλοιώσουν τη γνησιότητα της ψηφοφορίας» επισημαίνει η Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα