Πλειστηριασμοί: Πρόταση για προστασία μόνο του 25% των δανείων

10:19 13/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Τρόικα όχι μόνο δεν δέχεται τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης για τα όρια προστασίας της α΄ κατοικίας που καλύπτουν ένα ποσοστό από 55% έως 65%, αλλά ζητά το όριο να κατέβει δραματικά στο 25%-30% των δανείων, σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ΜΝΙ.

Το ΜΝΙ επικαλείται, μάλιστα, έγγραφα με ημερομηνίες 8 και 10 Νοεμβρίου οπότε και συνεδρίασαν το EuroWorking Group, το Eurogroup και το Ecofin.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που επιβεβαίωσε τη

θέση αυτή των δανειστών, η πρόταση για προστασία του 55% των δανείων απορρίφθηκε από το Eurogroup ως πολύ γενναιόδωρη.

Αν και εφόσον οι προβλέψεις για συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο επιβεβαιωθούν, τότε μπορεί να επικυρωθεί μεν από το EWG, αλλά η εκταμίευση της δόσεως των 2 δισ. ευρώ για τη χώρα μας (ενδεχομένως και η διάθεση των 10 δισ. των τραπεζών) θα απαιτήσει πρώτα και την ψήφιση των σχετικών διατάξεων από τη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως το κουαρτέτο μπορεί να παραμείνει και κάποιες μέρες ακόμη στην Αθήνα, με στόχο να καθοριστούν και τα επόμενα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη το αργότερο –με πρώτο και κυριότερο το Ασφαλιστικό αλλά και τις μεγάλες ανατροπές στη φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα