Πηγές Προεδρίας: «Κλειδώνουν» για τις 20 Σεπτεμβρίου οι πρόωρες εκλογές

18:05 25/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Μη αναστρέψιμη δείχνει πλέον η πορεία της χώρας προς την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν, την Πέμπτη το βράδυ ή την Παρασκευή το πρωί θα έχει δοθεί εντολή για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης πιθανότατα στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου που θα αναλάβει υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσανατολίζεται να επισπεύσει τις διαδικασίες και να μην πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μόλις παραδώσει την Πέμπτη το μεσημέρι την διερευνητική

εντολή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα κάνει κύκλο επαφών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και θα συναντηθεί κατ” ιδίαν με όποιον πολιτικό αρχηγό του το ζητήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την προεδρία της Δημοκρατίας, κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών από τη στιγμή που τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν το επιθυμούν.

Έτσι, η Προεδρία της Δημοκρατίας ετοιμάζεται, ώστε η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης να γίνει είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο το πρωί με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα