Πέθανε ο πιο διάσημος «Άγιος» σερ Ρότζερ Τζωρτζ Μουρ

16:31 23/5/2017 - Πηγή: Aixmi

«Εφυγε»από τη ζωή ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς. Ο σερ Ρότζερ Τζωρτζ Μουρ, σε ηλικία 90 χρόνων.

Tον θάνατο του ανακοίνωσε η οικογένεια του με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.
Μάλιστα όπως αναφέρουν ο Ρότζερ Μουρ «έφυγε» σε ηλικία 90 ετών μετά από μια σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο.

With the heaviest of hearts, we must share the awful news that our father, Sir Roger Moore, passed away today.

We are all devastated. pic.twitter.com/6dhiA6dnVg

— Sir Roger Moore (@sirrogermoore) May 23, 2017

Ο Άγγλος ηθοποιός, έγινε γνωστός από τον ρόλο τού Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος» και μετέπειτα από τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985.
Ο σερ Ρότζερ Μουρ εκτός από ηθοποιός ήταν και πρέσβης της Unicef.

Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1927 στο Στόκγουελ του Λονδίνου. Ήταν το μοναχοπαίδι της Λίλιαν και το Τζώρτζ Αλφρεντ Μουρ. Η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Καλκούτα της Ινδίας. Φοίτησε στο Battersea Grammar School, αλλά στην συνέχεια λόγω του Δεύτερου παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο Holsworthy, του Devon, και φοίτησε στο Launceston College school. Φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο του Durham, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε.

Στα 18 του, λίγο μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, ο Μουρ, κλήθηκε για κατάταξη στον στρατό. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1946 μετατέθηκε στο Βασιλικό Τάγμα με τον βαθμό του υπολοχαγού και στην συνέχεια προήχθη σε λοχαγό και μετατέθηκε στην Γερμανία.

Πριν καταταγεί φοίτησε για δυο χρόνια στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Μάλιστα στην σχολή ήταν συμφοιτητής με την Λοις Μάξγουελ την πρώτη και αυθεντική Miss Moneypenny. Στα 17 του είχε παίξει ως κομπράρσος στο Καίσαρας και Κλεοπάτρα (1945) και θεωρούσε αγαπημένο του ηθοποιό τον Στιούαρτ Γκρέϊντζερ.

Πριν από έναν χρόνο ο ηθοποιός είχε χάσει την κόρη του που έπασχε από καρκίνο σε ηλικία μόλις 47 ετών. Κάτι που τον είχε συντρίψει.

Τότε είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Η πανέμορφη κόρη μας Christina (γνωστή και ως Fossie) έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, στις 10 μ.μ. της 25ης Ιουλίου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα