Πέθανε ο μεγάλος θεατράνθρω​πος Αλέξης Σολωμός

20:51 26/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Την τελευταία του πνοή άφησε μια απο τις μεγαλύτερες μορφές του θεάτρου του 20ου αιώνα. Ο Αλέξης Σολομός, σε ηλικια 94 ετών, απεβίωσε  στο σπίτι του στο Κολωνάκι το μεσημέρι της Τρίτης, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος υπήρξε σκηνοθετης, μεταφραστής, θεωρητικός του θεάτρου και συγγραφέας προσφέροντας πολλά στην έβδομη Τέχνη.

Γεννημένος το 1918, μαθητής του Καρόλου Κουν, σπούδασε  στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών

Τεχνών του Λονδίνου, στο Πανεπιστημίου Γέιλ των ΗΠΑ και στο Δραματικό Εργαστήρι του Πισκάτορ.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, το 1937, συνεργάστηκε με τη Μαρίκα Κοτοπούλη.
Το 1947 πήρε το βάπτισμα ως σκηνοθέτης στη Νέα Υόρκη (στο Cherry Lane Theatre και στο Province Town Playhouse) και το 1949 ανέβασε τον Καλιγούλα του Καμύ στο Embassy Theatre του Λονδίνου.

Σκηνοθέτησε πάνω απο 102 θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, και περίπου 65 σε άλλους θιάσους της Αθήνας, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην αναβίωση των έργων του Αριστοφάνη.
Το τελευταίο αντίο θα του πουν στενοί φίλοι και συγγενείς την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην Άνοιξη στις 11.30.

Keywords
Τυχαία Θέματα