Πέθανε η πρώτη γυναίκα υπουργός ΄’Αμυνας της Ισπανίας στα 46 της χρόνια

20:08 10/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ήταν η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας της Ισπανίας και η φωτογραφία της να επιθεωρεί στρατιωτικό άγημα το 2008, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, είχε κάνει εντύπωση στους πολίτες όλου του κόσμου.

Ο λόγος για την Κάρμεν Τσακόν, που τότε μόλις συμπλήρωνε τα 37 της χρόνια, και η δημοφιλία της στην Ισπανία είχε χτυπήσει κόκκινο. Χθες έκλεισε για πάντα τα μάτια της, στα 46 της, από συγγενή καρδιοπάθεια.

Από νεαρή ηλικία είχε εκλεγεί βουλευτής και μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο, στην πρώτη

του κυβέρνηση την είχε χρίσει υπουργών Υποδομών και, μετά τη δεύτερη εκκλογική του νίκη, της ανέθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Διεκδίκησε δύο φορές την ηγεσία των Σοσιαλιστών από τον Ρουβακάλβα.Την πρώτη, αν και είχε την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτω, αποχώρησε από την κούρσα για να μη διαταραχθεί η ενότητα του κόμματος, ενώ τη δεύτερη έχασε με διαφορά μόλις 22 ψήφων.

Στη συνέχεια παραιτήθηκε από βουλευτής και αποχώρησε από την πολιτική.

Το Σάββατο, επιστρέφοντας στη Μαδρίτη από το Μαϊάμι, η Τσακόν δημοσίευσε μία φωτογραφία πάνω από τον Ατλαντικό στον λογαριασμό της στο Instagram: «πετώντας πάνω από τον Ωκεανό με κατεύθυνση τη Μαδρίτη, νοσταλγώντας το σπίτι μου, τη θάλασσα και τον Μικελέτε μου», τον γιο της. Όμως, δεν πρόλαβε…

Keywords
Τυχαία Θέματα