Πέπλο προστασίας από Τσίπρα στον Φλαμπουράρη

00:59 18/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Πλήρη κάλυψη στον Αλέκο Φλαμπουράρη προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της ανάθεσης δημόσιου έργου στην κατασκευαστική εταιρεία του, από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Χαρακτήρισε το θέμα «κατασκευασμένο», είπε ότι ο κ. Φλαμπουράρης έχει μισό αιώνα επαγγελματικό βίο χωρίς ποτέ να κατηγορηθεί για διαπλοκή, και υποστήριξε ότι πήρε τη δουλειά τον περασμένο Νοέμβριο – πριν γίνει

υπουργός.

«Πήρε μια δουλειά ο άνθρωπος τον Νοέμβρη του 2014 πριν γίνουν εκλογές, ούτε υπουργός, ούτε στέλεχος ήταν, ζούσε από τη δουλειά του», είπε σε συνέντευξή του στο Star και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το ηθικό ζήτημα είναι αν κάποιος ως υπουργός χρησιμοποιεί τη θέση του για να πάρει μία δουλειά. Αυτό δεν έγινε με τον Φλαμπουράρη. Είναι επαγγελματίας. Πήρε μια δουλειά πριν γίνει υπουργός και όταν έγινε υπουργός μεταβίβασε την εταιρεία. Όταν λοιπόν αυτή η δουλειά βγήκε τρεις μήνες πριν γίνει υπουργός πού είναι το θέμα; Σε αυτή την έρημη πολιτική σκηνή, τελικά θα καταντήσουμε όποιος δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή του -και άρα δεν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει εμπειρίες- και όποιος στις φορολογικές του δηλώσεις, δηλώνει μηδέν ή δηλώνει μονάχα αυτά που παίρνει από έναν κομματικό μισθό να θεωρείται ο πιο άξιος. Και όσοι έχουν ενασχόληση, στη ζωή μέσα στην βιοπάλη, επειδή έχουν μία μικρή επιχείρηση και παλεύουν να θεωρούνται λαμόγια».

Και κατέληξε:

«Διαβάζω ότι πρόκειται για σύμβαση 3,9 εκατ.ευρώ. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι 1-1,5 εκατ. ευρώ. Και να σας πω, μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι” αυτή τη δουλειά, με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι. Σας επαναλαμβάνω: Μόλις έγινε υπουργός παραχώρησε τις μετοχές του και έκανε τα χαρτιά του να βγει στη σύνταξη. Πού είναι το μεμπτό;
Έτσι γίνονται οι μεταβιβάσεις μετοχών. Υπάρχει κάποιο ηθικό θέμα; Με ρωτάτε αν η γραφειοκρατία τηρήθηκε στο ακέραιο;».

Keywords
Τυχαία Θέματα