Πέντε χρόνια πριν «έσβησε» η ντίβα της pop (BINTEO)

10:54 12/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις 15.55 ώρα ΗΠΑ, 11 Φεβρουαρίου 2012, (ξημερώματα 12 Φεβρουαρίου για την Ελλάδα) η ντίβα της pop Whitney Houston αφήνει την τελευταία της ανάσα στην μπανιέρα ενός ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς ρίχνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο αυλαία στη ζωή των 48 της χρόνων.

Την ερμηνεύτρια βρήκε ο σωματοφύλακάς της πνιγμένη στην μπανιέρα της έπειτα από οξύ έμφραγμα που οφειλόταν στη μακροχρόνια

χρήση ναρκωτικών.

Όπως ανακοίνωσε το Ιατροδικαστικό Γραφείο του Λος Άντζελες, έπειτα από τις τοξικολογικές αναλύσεις, στο αίμα της ντίβας της pop βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης και πνίγηκε στην μπανιέρα της έπειτα από οξύ έμφραγμα.


Επίσημη αιτία είναι ο τυχαίος πνιγμός. Η αδύναμη καρδιά της σε συνδυασμό με την πολύχρονη χρήση ναρκωτικών συνέβαλαν στον αιφνίδιο θάνατό της. Στον οργανισμό της της μετά τον θάνατό της βρέθηκε μεγάλη δόση.

Επίσης, στο αίμα της ανιχνεύθηκαν μαριχουάνα και συνταγογραφούμενα χάπια, όπως αγχολυτικά, αλλά αυτά δεν διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον θάνατό της. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σταρ πρέπει να υπέστη έμφραγμα, ώστε να χάσει τις αισθήσεις της και να βυθιστεί στο νερό της μπανιέρας της, οπότε εν τέλει πνίγηκε.

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Houston είναι η πιο επιτυχημένη και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα όλων των εποχών. Ανάμεσα στις 415 συνολικά βραβεύσεις της έχει κερδίσει 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards. Η Houston είναι επίσης μία από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες παγκοσμίως, έχοντας πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια άλμπουμ και single.

All at once, Saving all my love for you, How will I know, Greatest love of all, I wanna dance with somebody, One moment at time, Didn’t We Almost Have It All, So Emotional, Where Do Broken Hearts Go, I’m your baby tonight, All the Man That I Need, Miracle, My Name Is Not Susan, I Belong to You, I will always love you, When You Believe με τη Mariah Carey, Heartbreak Hotel, It’s Not Right But It’s Okay, My Love Is Your Love, I Learned from the Best, Could I have this dance forever με τον Enrique Inglesias… Μερικές από τις πιο συγκλονιστικές επιτυχίες κι ερμηνείες της.

Το I will always love you, το «καταραμένο» τραγούδι της Dolly Parton, από το 1974, που το έγραψε για έναν μεγάλο και χαμένο έρωτα, την έφερε στο απόγειο της δόξας.

Είναι η μοναδική καλλιτέχνης που κατέκτησε την κορυφή του Billboard 100 επτά συνεχόμενες φορές με τα τραγούδια «Saving All My Love for You», «How Will I Know», «Greatest Love of All», «I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)», «Didn’t We Almost Have It All», «So Emotional» και «Where Do Broken Hearts Go». Το ντεμπούτο άλμπουμ της με τον τίτλο Whitney Houston που κυκλοφόρησε το 1985 έγινε το εμπορικότερο άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνη τη χρονιά της κυκλοφορίας του. Το περιοδικό Rolling Stone το ονόμασε το καλύτερο άλμπουμ του 1986 και το κατέταξε στη 254η θέση στα λίστα του με τα 500 Σπουδαιότερα Άλμπουμ Όλων των Εποχών.

Το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο Whitney (1987) έγινε το πρώτο άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνη που έφτασε την 1η θέση την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στο chart του Billboard 200. Η δημοτικότητά της σε δημοφιλή μουσικά charts καθώς και στο MTV επηρέασαν αρκετές γυναίκες τραγουδίστριες να ακολουθήσουν τα βήματά της.

Από το 1992 ξεκίνησε η κατηφόρα στην προσωπική της ζωή… Ο γάμος της με τον Bobby Brown θεωρείται το μεγαλύτερο και μοιραίο λάθος της ντίβας της pop… Ενδοοικογενειακή βία, χρήση ναρκωτικών, απώλεια βάρους… Δίνει μάχη να επανέλθει και μετά την κυκλοφορία του I look to you έχει πιο υγιές παρουσιαστικό και φαίνεται πως είναι έτοιμη να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος…

Kυκλοφόρησε συνολικά στην καριέρα της επτά στούντιο άλμπουμ και τρία σάουντρακ, τα οποία έγιναν όλα διαμαντένια, πλατινένια ή χρυσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα