ΠΑΣΟΚ: Δεν μας αφορά μία συζήτηση στην τηλεόραση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

14:33 26/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, για να μετατρέπεται σε ένα show έξω από τη Βουλή, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας άνοιξε μία συζήτηση με έναν τρόπο, ο οποίος δεν είναι ο θεσμικά προβλεπόμενος», ενώ «η πραγματική συζήτηση

πρέπει να γίνει στη Βουλή, εκεί πρέπει να καταθέσουν τα κόμματα τις προτάσεις τους».

«Είναι ένα show, γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι όλη αυτή η διαδικασία θα πάει για το 2017» είπε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε: «Μία συζήτηση, που είναι για την τηλεόραση και για να ξεφεύγει ο κ. Τσίπρας επικοινωνιακά από τα πραγματικά προβλήματα, είναι κάτι το οποίο εμάς δε μας αφορά. Εάν θέλει να γίνει αυτή η συζήτηση, υπάρχει η διαδικασία, την οποία πρέπει να ακολουθήσει, να την ανοίξουμε στη Βουλή κι εκεί θα καταθέσουμε κι εμείς τις προτάσεις μας, όπως θα καταθέσουν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα και προφανώς οι φορείς».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των προτάσεων, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε: «Έχουμε τοποθετηθεί συνολικά για την ανάγκη μίας νέας σχέσης του πολιτικού συστήματος με την ελληνική κοινωνία και αυτό σίγουρα έχει να κάνει με τη συνταγματική αναθεώρηση», ενώ για τα δημοψηφίσματα ανέφερε ότι «είναι ουσιαστική η συζήτηση, διότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να συμμετέχει στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, όμως είναι μία συζήτηση, η οποία αποπροσανατολίζει, έτσι όπως τη βάζει ο πρωθυπουργός».

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «Εδώ και περίπου 7 μήνες έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο με το Ποτάμι, αλλά και με πολλές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων, της κοινωνίας και είμαστε σε θέση να πούμε ότι περίπου στα τέλη Αυγούστου θα μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα αφορά την παράταξη, την ευρύτερη Κεντροαριστερά, που μπορεί να εκφράσει σήμερα την ελπίδα, όπως ακριβώς την έχει ανάγκη ο κόσμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα