Παρουσία Τσίπρα τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού – Αιχμές Σπίρτζη κατά Δικαιοσύνης (BINTEO)

13:51 5/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τελετή εγκαινίων για την Ιόνια Οδό πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπικό Ιωαννίνων, όπου το «παρών» έδωσαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Θυμάμαι ως παιδάκι που θέλαμε μια ημέρα για να ανέβουμε στα Τζουμέρκα. Θέλαμε 8-9 ώρες ενώ τώρα φεύγοντας από την Αθήνα μπορείς να επισκεφθείς την περιοχή για σαββατοκύριακο» δήλωσε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας

την Οδό, ο οποίος ευχαρίστησε τις τεχνικές εταιρείες και όλους όσοι συμμετείχαν στην ολοκλήρωση του έργου. Επικέντρωσε μάλιστα την κριτική του στις αποζημιώσεις και τα υπόλοιπα προβλήματα που καθυστέρησαν για πολλά χρόνια το έργο.

«Τα έργα άρχισαν τέσσερις κυβερνήσεις πριν, ολοκληρώνονται όμως από εμάς» επεσήμανε Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας καθώς παραδίδουμε οδικό έργο στρατηγικής σημασίας για την Ήπειρο, ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση την Δυτική Ελλάδα. Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου»

Στο ίδιο πλαίσιο και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος για άλλη μια φορά επιτέθηκε κατά της Δικαιοσύνης αναφέροντας: «Δεν είναι εδώ στα εγκαίνια οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης που συνέβαλαν στην καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Η προσπάθεια οικειοποίησης έργων όπως οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι προσβλητική και για τον Γιώργο Σουφλιά και για τους συνεργάτες του, και για τον Σταύρο Καλογιάννη και για εμένα, και για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και προσβλητική απέναντι στη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα