Παρέμβαση Σόρος για το Brexit: Θα καταβαραθρωθεί η στερλίνα πάνω από 20%

16:21 21/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Με άρθρο – παρέμβαση του στην εφημερίδα Guardian ο διεθνούς φήμης επενδυτής Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί για καταβαράθρωση της στερλίνας πάνω από 20% σε περίπτωση Brexit.

«Θα είναι μια υποτίμηση μεγαλύτερη και χειρότερη για τη βρετανική λίρα από εκείνη της «Μαύρης Τετάρτης» του 1992″, ανέφερε. (Σημειώνεται ότι εκείνη η υποτίμηση έκανε τον ίδιο πλούσιο).

«Το Brexit θα έκανε κάποιους πολύ πλούσιους, αλλά την πλειοψηφία των ψηφοφόρων σημαντικά φτωχότερους», γράφει ο διεθνούς φήμης

επενδυτής στο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας.

Η στερλίνα θα υποχωρούσε κατά τουλάχιστον 15% αν ο βρετανικός λαός ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και δυνητικά πάνω από 20%, σύμφωνα με τον Σόρος, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι ψηφοφόροι εν πολλοίς έχουν υποτιμήσει το πραγματικό κόστος ενός Brexit που θα έχει «άμεσο και δραματικό αντίκτυπο» στην διεθνείς χρηματαγορές, τις επενδύσεις και την απασχόληση.

Τη Δευτέρα, η στερλίνα έφτασε σε υψηλό 8ετίας προκαλώντας ένα παγκόσμιο ράλι στα νομίσματα υψηλότερης απόδοσης, καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το Bremain ανακτά έδαφος έναντι του Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα