Παραιτήθηκε ανταποκρίτρια του BBC λόγω μισθολογικής ανισότητας

11:25 9/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Την παραίτησή της υπέβαλε στη διοίκηση του BBC η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού στο Πεκίνο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για τη μισθολογική ανισότητα.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της, η Κάρι Γκρέισι παραιτήθηκε έπειτα από 30 χρόνια, διαμαρτυρόμενη γιατί το τηλεοπτικό δίκτυο «δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το χάσμα στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Επισημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τη δουλειά της σε υψηλό επίπεδο, όσο πολεμά με τη διοίκηση για τις μισθολογικές διακρίσεις, ενώ

υπογραμμίζει ότι δεν διεκδικεί περισσότερα χρήματα, απλώς θέλει το δίκτυο να σέβεται τη νομοθεσία σχετικά με τη μισθολογική ισότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το BBC σχετικά με τους μισθούς που δίνει στους υπαλλήλους του, οι άνδρες αμείβονται περισσότερο αφού τα δύο τρίτα των υψηλόμισθων του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού είναι άνδρες.

The post Παραιτήθηκε ανταποκρίτρια του BBC λόγω μισθολογικής ανισότητας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα