Παραδόθηκε στο FBI o επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

16:43 30/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις ομοσπονδιακές αρχές παραδόθηκε ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πωλ Μάναφορτ, ενώ ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση ανέφερε στην εφημερίδα New York Times ότι ήδη του απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες. Οι κατηγορίες εις βάρος του Μαναφόρτ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων «συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος, μη αναφορά ξένων τραπεζικών λογαριασμών

και συναλλαγών» και φορολογική απάτη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως πρόκειται για τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στο πλαίσιο της έρευνας για ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

Η υπόθεση αφορά στην υποψία σύμπραξης μεταξύ της προεκλογικής ομάδας συνεργατών του Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η Μόσχα επιχείρησε στοχευμένα να χειραγωγήσει την προεκλογική εκστρατεία ώστε να γείρει η πλάστιγγα των εκλογών υπέρ του Ρεπουμπλικανού προέδρου

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται το πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, οι δικαστικές αρχές ζήτησαν και την παράδοση στο FBI του πρώην συνεργάτη του Μάναφορτ, Ρικ Γκέιτς.
Ο Γκέιτς ήταν επί χρόνια «προστατευόμενος», και συνέταιρος του Μάναφορτ. Το όνομά του εμφανίζεται σε έγγραφα που συνδέονται με επιχειρήσεις που η εταιρεία του. Μάναφορτ σύστησε στην Κύπρο για να λαμβάνει αμοιβές από πολιτικούς και επιχειρηματίες στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση των ΝΥΤ. Ο Μάναφορτ είναι υπό έρευνα για παραβιάσεις του ομοσπονδιακού φορολογικού νόμου, ξέπλυμα χρήματος και ελέγχεται αν αποκάλυψε επαρκώς τις υπηρεσίες λόμπι που ασκούσε.

Προτού ενταχθεί στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, την άνοιξη του 2016, ο Μαναφόρτ είχε εκτεταμένους επιχειρηματικούς δεσμούς με την Ουκρανία, όπου εκπροσωπούσε επιφανή στελέχη του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια του τότε υποψηφίου προέδρου να κερδίσει με το μέρος του τους εκλέκτορες, καθώς και στην επιλογή του Μάικ Πενς ως υποψήφιου αντιπροέδρου.

Ο Μαναφόρτ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του στην καμπάνια του Τραμπ τον Αύγουστο του 2016, όταν αποκαλύφθηκαν οι επιχειρηματικοί δεσμοί του με την Ουκρανία.
Ο Γκέιτς παρέμεινε στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ και συνεργάστηκε με την ομάδα μετάβασης στην εξουσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επισκεπτόταν συχνά τον Λευκό Οίκο αφότου ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα