Παραδοχή Μουζάλα: Δεν έχουμε δυνατότητες ελέγχου των ΜΚΟ

20:57 16/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Το καθεστώς αδιαφάνειας και ελλιπούς ελέγχου των εκατομμυρίων που διατίθενται σε ΜΚΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος «ομλόγησε» μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος αποκάλεσε τις ΜΚΟ ως «αετονύχηδες»

που έχουν μετατρέψει το προσφυγικό σε «μπίζνες», προκειμένου να «τσεπώνουν χρήματα και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανένα», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε «είναι λάθος η άποψή σας ότι εγώ είμαι της λογικής ότι οι ΜΚΟ αποτελούν τον βασικό πυλώνα. Ο πυλώνας το υπηρεσιών πρέπει να είναι το κράτος. Οι ΜΚΟ είναι ένα μέρος αυτού του πράγματος» για να προσθέσει στην συνέχεια «Εχουν δοθεί χρήματα σε θεσμικές ΜΚΟ . Εχετε δίκιο, δεν έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των ΜΚΟ και το απαιτούμε από την ΕΕ. Είναι όμως νομικές διαδικασίες και δεν αρκούν οι προθέσεις για να το λύσεις».

Επιπλέον, ο υπουργός δήλωσε «συντετριμμένος» για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά την περίοδο της επέλασης του χιονιά και «ικανοποιημένος» για τις συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα