Παππάς: Διάλογος στη Βουλή για το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών

15:14 12/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Μετά την ψήφιση των αρχικών προαπαιτούμενων μέτρων για την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος θα πάει στη βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε στην “Εφημερίδα των Συντάκτων” ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός επικρατείας, μιλώντας στο Σωτήρη Μανιάτη, δεν παραλείπει να αναφερθεί στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ” ενώ σημειώνει, πως όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν συμμετείχε

στη δημόσια διαβούλευση.

Ο ίδιος αφήνει όμως ένα περιθώριο για ένα δεύτερο γύρο διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων, όταν το σχέδιο φτάσει προς συζήτηση στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να ανανεώσει τη θητεία των τριών μελών, Ι. Λασκαρίδη, Γ. Παπακώστα και Ε. Δεμίρη, πλην όμως πέρασε τροπολογία με την οποία επέτρεψε να λειτουργεί με 4μελή σύνθεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς λειτουργίας της Αρχής.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ, και την υποχρέωση μεταφοράς των 100 εκατ. ευρώ στον προυπολογισμό αποφεύγει να τοποθετηθεί ο Νίκος Παππάς, λέγοντας πως “μας κληροδοτήθηκε” και “δεν είναι δυνατόν να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη”.Θυμίζουμε πως το καθεστώς αυτό, επιβλήθηκε “από τη μια μέρα στην άλλη”, μετά από “προφητεία του Γ. Προβόπουλου!

Keywords
Τυχαία Θέματα