Παπανδρέου: Όχι, δεν πρότεινα τον Βενιζέλο για πρωθυπουργό

18:21 18/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε συνέντευξη του στη Real News, o Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για όλους και για όλα: Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τις Κάννες, το δημοψήφισμα ακόμη… και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

«Παρά

τις όποιες επιφυλάξεις, φύγαμε από τις Κάννες με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρούσε στο δημοψήφισμα, πρωτοβουλία που αποτελεί εξάλλου κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας… Με την άφιξη μου στην Αθήνα ενημερώθηκα ότι ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε διαφοροποιηθεί με δήλωση του, αλλάζοντας άποψη για το δημοψήφισμα σε σχέση με όσα είχε υποστηρίξει δημοσίως δύο ημέρες νωρίτερα.»

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε όμως, να σχολιάσει και τη δήλωση προέδρου του ΠΑΣΟΚ για πρόταση του ίδιου στο παρελθόν, ώστε να γίνει πρωθυπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Όχι. Δεν πρότεινα τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό.»

Αναφερόμενος στη συνέχεια, στην δική του αυτοκριτική όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει «Έχω κάνει αυτοκριτική όσο κανένας. Λάθη, παραλείψεις, συμβιβασμούς που δέχθηκα κάτω από την πίεση να μη βιώσει η ελληνική οικογένεια την εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας… Τό πρόβλημα ήταν το πελατειακό πάρτυ ασυδοσίας που κορυφώθηκε την περίοδο την περίοδο 2004-2009. Βρέθηκα πρωθυπουργός μία χώρας που αποκαλύφθηκε ξαφνικά ότι είχε 36 δισ. ευρώ ετήσιο έλλειμα 16% του ΑΕΠ

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ επί δικής του προεδρίας δηλώνει: «Φτάνει πια με τα υπονοούμενα και τις διαρροές. Δεν συναλλάσομαι και δεν φοβάμαι τίποτα«. Mάλιστα κάνοντας μία συσχέτικη με τα χρέη της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Παρότι το 2004 το ΠΑΣΟΚ είχε περισσότερα χρέη από τη ΝΔ και ενώ την περίοδο 2004-2009 ως δεύτερο κόμμα, είχε μικρότερη επιχορήγηση από τη ΝΔ, καταφέραμε το 2010 να χρωστάμε λιγότερα από τη ΝΔ. Και όμως, όλη η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα