Πανικός στην Tουρκία: Ένοπλος εισέβαλε σε κλαμπ στην Κωνσταντινούπολη-39 νεκροί, δεκάδες τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

09:20 1/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Άνδρας που φορούσε κοστούμι Αη Βασίλη εμφανίζεται σύμφωνα με κάμερες ασφαλείας να εισβάλει σε κλαμπ στην Κωνσταντινούπολη και να σπέρνει τον τρόμο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ φωνάζοντας στα αραβικά, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και από τη δολοφονική του μανία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, ενώ 69 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων αρκετοί σοβαρά.

Το νυχτερινό κέντρο Reina είναι από τα πιο γνωστά στην Κωνσταντινούπολη

και βρίσκεται στις όχθες του Βοσπόρου, ενώ συνήθως εκεί συχνάζουν ξένοι υπήκοοι διπλωματικών αποστολών και επιφανών στελεχών.Χθες γιόρταζαν την έλευση του Νέου Έτους μέσα στο στη συνοικία Ορτακιόι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε επίσης ότι έχουν αναγνωριστεί οι 21 από τους νεκρούς και ότι 15 ή 16 εξ αυτών είναι ξένοι υπήκοοι.

Ο Σοϊλού τόνισε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης διαφεύγει τη σύλληψη. Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες που είχαν μεταδώσει μέσα ενημέρωσης νωρίτερα, κατά τις οποίες ο ένοπλος είναι νεκρός.

Μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν έως και 700 άνθρωποι, κατά αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου και διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές.
Υπήρξαν πληροφορίες πως ήταν δύο οι ένοπλοι δράστες αλλά σύμφωνα με τις αρχές ένας είναι ο δράστης που αναζητείται.

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Mehmet Kocarslan δήλωσε στη Χουριέτ πως τις τελευταίες 10 μέρες είχαν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας λόγω των προειδοποιήσεων από το Στέητ Ντιπάρτμεντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα