Πάνε να αναγνωρίσουν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

12:08 18/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αποτελεί την κερκόπορτα για αναγνώριση εθνικής τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.

Με την τροπολογία η παράνομη -πλην όμως λειτουργούσα- «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μπορεί να καταθέσει προσφυγή παρά τις δύο απορριπτικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου για αναγνώρισή της, λόγω του ανθελληνικού σκοπού ίδρυσής της, συμφώνως και προς το καταστατικό της.

Το παράνομο σωματείο

είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από όπου εκδόθηκε απόφαση για την οριστική αναγνώριση του εν λόγω συλλόγου, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Εάν δεν αποσυρθεί οριστικά και περάσει αυτή η τροπολογία από την Βουλή, ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για τη νομική αναγνώριση όλων των παράνομων μέχρι σήμερα μειονοτικών συλλόγων στην Θράκη που φέρουν την επωνυμία «τουρκική – τουρκικός», παρακάμπτοντας τα εμπόδια που εγείρονται από τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Στην παρ. 1 του άρθρου 758 ΚΠολΔ, προστίθενται εδάφια ως εξής: «Η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, και μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώματος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»., όπως γράφει το voria.gr.

Ο μόνος που αντέδρασε σ αυτήν την τροπολογία ήταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ο οποίος χαρακτηρίζει την προωθούμενη ρύθμιση «επιπόλαιη» και «εθνικά επιζήμια» και προαναγγέλλει πως ο ίδιος θα την καταψηφίσει.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr o κ. Καμμένος δήλωσε:

«Eίναι μία επιπόλαιη τροπολογία.

Πώς αλλιώς να εξηγήσω ότι παρ ολίγον να ‘αναγνωρίσουμε’ δια νόμου «Τουρκους» στην Θράκη Μας;

Αποδεχόμαστε μήπως ότι καταστρατηγούμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσων αυτοπροσδιορίζονται ώς «Τούρκοι Δυτικής Θράκης» με δική τους σημαία;

Αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης «πρωτοβουλίας».

Προσωπικά θα την καταψηφίσω, εάν τελικά κατατεθεί ως έχει. Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση πάνω σε αυτό. Στην Ελλάδα ζει μία θρησκευτική μειονότητα με μέλη της Έλληνες πολίτες».

«Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές τώρα που διάβασαν το καταστατικό της «Ένωσης..» να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία«.

Πηγή: voria.gr, protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα