Παναθηναϊκός – Πλατανιάς 1-0 (pics)

22:16 27/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Το γκολ του Ατζαγκούν στο έξτρα λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ανακούφισε τον ακίνδυνο Παναθηναϊκό (1-0), που τα βρήκε δύσκολα απέναντι στoν ουραγό Πλατανιά, που τον έπαιζε 30′ στο μισό γήπεδο! Δοκάρι ο Μπεργκ.

Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να είσαι έτοιμος να κερδίζεις και στην κακή σου ημέρα. Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ του Ατζαγκούν στο φινάλε του πρώτου
μέρους, έχασε δύο καλές στιγμές για το 2-0 στην επανάληψη και στο φινάλε έπαιξε με την… φωτιά. Δεν «κάηκε», είχε συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και πήρε την νίκηΈτσι έπαιξαν

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Γιάννης Αναστασίου εφάρμοσε το πιο γνωστό «ρητό» του ποδοσφαίρου. Οι έντεκα που ξεκίνησαν κόντρα στον Λεβεδειακό ήταν η επιλογή του Έλληνα τεχνικού για την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μαρινάκης και δίδυμο στα στόπερ ο Τελάντερ.

Ο Κουτρουμπής σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Ζέκα και Πράνιτς μπροστά του. Ο Ατζαγκούν επιτελικός και στην κορυφή ο Καρέλης με τον Μπεργκ στο γνωστό 4-4-2 σε ρόμβο. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος προσάρμοσε την τακτική του στην δύσκολη αποστολή της ομάδας του στην Λεωφόρο. Ο έμπειρος προπονητής επέλεξε ένα 3-5-1-1.

Ο Ολιμπά υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών. Κουλιμπαλί, Μπανανά και Σελίν ήταν οι τρεις στόπερ. Αριστερά ο Σκαρντοβέλι, δεξιά ο Αποστολόπουλος και οι Γκνίατιτς, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ντίνας σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Ράμος.

Ο χειρότερος έγινε ο… καλύτερος!

Ο Παράσχος παρουσίασε μια εξαιρετική έκδοση του Πλατανιά, είχε διαβάσει άριστα το παιχνίδι και η επιλογή να «γεμίσει» τον άξονα… βραχυκύκλωσε για τα καλά τον Παναθηναϊκό που έπεφτε πάνω στο αμυντικό τοίχος των φιλοξενούμενων. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, όταν είχαν την μπάλα στα πόδια, την κυκλοφορούσαν σωστά, δεν έκαναν το εύκολο λάθος και θα μπορούσαν να κάνουν την ζημιά στο 44′ αλλά το εναέριο σουτ του Ράμος πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στην δημιουργία, δεν έβγαζε και κλεψίματα ψηλά, καθώς δεν πίεζε σωστά τον Πλατανιά και όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγαλώνε η γκρίνια στις κερκίδες. Το «τριφύλλι» ξανά απέναντι σε μια κλειστή και καλοκουρδισμένη άμυνα, δεν είχε την ενέργεια παραπάνω ή τον καλό αυτοματισμό για να πατήσει περιοχή. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν μια κεφαλιά του Μπεργκ στο 29′.

Πέραν τούτου ουδέν, μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους. Σε μια φάση, σε μια στιγμή ο χειρότερος του Παναθηναϊκού, Ατζαγκούν, έγινε ο καλύτερος! Ο Νιγηριανός είχε συνεχώς λάθες επιλογές στην τελική πάσα, ήταν σε τραγικό απόγευμα(ο Αμπέντ είχε σηκωθεί από το 20′ για ζέσταμα), αλλά η έμπνευση στο 45′ έφτανε!

Έξω από την περιοχή, έπιασε ένα σουτ με πολλά φάλτσα, ο Ολιμπά αιφνιδιάστηκε και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, διώχνοντας-προσωρινά-το άγχος που μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα και οι φάσεις δεν έρχονταν.

Δεν έκανε το 2-0, το έκανε θρίλερ αλλά νίκησε!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα. Μετά την καταπληκτική μπαλιά του Νάνο, ο Μπεργκ σημάδεψε το δοκάρι στο 47′. Στην συνέχεια και με εμφανή τα σημάδια του άγχους, οι «πράσινοι» οπισθοχώρησαν, έδωσαν μέτρα στον Πλατανιά, ο οποίος πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την μεγάλη κατοχή της μπάλας που είχε για τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Στο 75′ μετά το… μαγικό τακουνάκι του Μπεργκ, ο Καλτσάς θα νικηθεί από τον Ολιμπά και το τελευταίο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε «θρίλερ», μιας και ο Παναθηναϊκός γύρισε όλος πίσω και οι Κρητικοί αύξησαν την πίεση τους. Ο Αναστασίου για να μην την… πατήσει έριξε στο ματς και τον Τριανταφυλλόπουλο, έπαιξε με πέντε στην άμυνα και δεν απειλήθηκε, με εξαίρεση ένα σουτ του Μενδρινού που έβγαλε ο Στιλ.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι τέλους το 1-0, πέτυχαν το «3Χ3» στο γήπεδο τους στο φετινό πρωτάθλημα και παρέμειναν στο -3 από την κορυφή.

MAN OF THE MATCH: Η στήλη λέγεται «Man of the match» και όχι «MVP», οπότε μιλάμε για τον άνθρωπο του αγώνα. Με το τελικό σκορ στο 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού και με το «τριφύλλι» να έχει τρεις-τέσσερις καλές στιγμές σε όλο το παιχνίδι, άνθρωπος του αγώνα ήταν ο Ατζαγκούν. Το δικό του γκολ έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάρλος Ζέκα. Ο αρχηγός των «πρασίνων» έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι και δίνοντας συνεχώς κατοχές στον Παναθηναϊκό. Πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου, είχε σωστές επιλογές με την μπάλα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την… φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 80′ κλείστηκε στην περιοχή του, δίνοντας στον Πλατανιά την ευκαιρία να πιέσει. Μπορεί να μην έφαγε φάση για ισοφάριση αλλά το έκανε «θρίλερ» χωρίς λόγο.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Λουκ Στιλ στο 83′ αλλά δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό! Στο σουτ του Μενδρινού έξω από την περιοχή, ο Άγγλος και ενώ έχει οπτική επαφή και η μπάλα πηγαίνει πάνω του, διώχνει με γροθιές και την στρώνει στον Γουνδουλάκη που δεν αντιδρά σωστά και χάνει την ευκαιρία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δελφάκης έκανε μια κανονική, σωστή διαιτησία σήμερα στην Λεωφόρο. Ο δεύτερος επόπτης, Πετρόπουλος, ορθά δείχνει οφ-σάιντ σε γκολ του Ταυλαρίδη στο πρώτο ημίχρονο ενώ οριακή είναι φάση με τον Μπεργκ στην αρχή του ματς που και πάλι υποδεικνύει παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε μπάλα, δεν… καθάρισε από νωρίς το ματς όπως με Καλλονή και Λεβαδειακό, αλλά έκανε το καθήκον του. Πήρε το παιχνίδι, παρέμεινε σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό και την κορυφή και πηγαίνει στα Πηγάδια για να κάνει «διπλό» πρωταθλητισμού. Η εικόνα του «τριφυλλιού», πάντως, ήταν προβληματική και για αυτό ο κόσμος στο φινάλε αποδοκίμασε, πρώτη φορά τόσο μαζικά, τον Γιάννη Αναστασίου.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναθηναϊκός (Γιάννης Ανασυασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (57’ Αμπέντ), Καρέλης (64’ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νάνο (90’ Τριανταφυλλόπουλος), Τελάντερ, Πράνιτς.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Στανισλάβλιεβιτς (76’ Γιακουμάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Ράμος (82’ Γουνδουλάκης), Κουλιμπαλί, Ντίνας, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Αποστολόπουλος (56’ Τσουράκης)

Keywords
Τυχαία Θέματα