Παγκόσμια συγκίνηση για τον Μοχάμεντ Άλι

15:13 4/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Η είδηση του θανάτου του κορυφαίου ίσως αθλητή όλων των εποχών, του θρυλικού μποξέρ Μονχάμεντ Άλι κυκλοφόρησε αστραπιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζορτζ Φόρμαν, ο μεγάλος αντίπαλός του Αλι στο «μάχη στη ζούγκλα» στο Ζαΐρ, υποστήριξε ότι ήταν «η μεγαλύτερη προσωπικότητα που πέρασε και θα περάσει ποτέ από τον αθλητισμό. Είναι ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, που συναντάς ίσως για μόλις μία φορά στη ζωή σου, όπως μία ολική έκλειψη ηλίου.

Δεν θα ξαναδούμε κάτι τέτοιο ποτέ. Το μποξ δεν αρκεί για να τον καθορίσει. Ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα στην ιστορία. Ένα μέρος μου, το καλύτερο, έφυγε μαζί του».

Ralph Ali, Frazier & Foreman we were 1 guy. A part of me slipped away, "The greatest piece" https://t.co/xVKOc9qtub

— George Foreman (@GeorgeForeman) June 4, 2016

It's been said it was Rope a dope, Ali beat me with no his beauty that beat me. Most beauty I've know loved him pic.twitter.com/G64WX3eyZC

— George Foreman (@GeorgeForeman) June 4, 2016

I'll keep on till I get it right! World lost a gift this time. (Ali) https://t.co/COhUCfFE3f

— George Foreman (@GeorgeForeman) June 4, 2016

Ανάλογες και οι δηλώσεις του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Εβάντερ Χόλιφιλντ: «Είμαι ευτυχής που γνώρισα τον Άλι, επειδή όταν ήμουν οκτάχρονο παιδί, μου είπαν να γίνω σαν κι αυτόν. Το να πεις ότι «είμαι ο καλύτερος», σε βάζει σε θέση στόχου. Αυτό έκανε ο Άλι. Είναι εκπληκτικό που έγινε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ενας ακόμη σταρ των ρινγκ, ο Μάικ Τάισον, παγκόσμιος πρωταθλητής κι αυτός, τόνισε σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Θεός ήρθε γι’ αυτόν τον πρωταθλητή. Αντίο σπουδαίε»

God came for his champion. So long great one. @MuhammadAli #TheGreatest #RIP pic.twitter.com/jhXyqOuabi

Mike Tyson (@MikeTyson) June 4, 2016

Ο Άλι αποσύρθηκε από την πυγμαχία το 1981, έχοντας κερδίσει στους 56 από τους 61 αγώνες που είχε δώσει, με 37 νοκ άουτ και 19 τεχνικές αποφάσεις. Είχε πολεμήσει τη νόσο του Πάρκινσον για πολλά χρόνια και τον τελευταίο καιρό έδειχνε όλο και πιο αδύναμος στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του. Η τελευταία ήταν στις 9 Απριλίου στο ετήσιο δείπνο των διασημοτήτων του μποξ που πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον.

RIP @muhammadali, a legend who transcended sport and was a true champion for all. #thegreatest #MuhammadAli pic.twitter.com/vjmXlXaHip

Oscar De La Hoya (@OscarDeLaHoya) June 4, 2016

Muhammad Ali is dead at 74! A truly great champion and a wonderful guy. He will be missed by all!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 4, 2016

Muhammad Ali was not just a champion in the ring – he was a champion of civil rights, and a role model for so many people.

David Cameron (@David_Cameron) June 4, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα