Οριακή υπεροχή της ΝΔ έναντι του Σύριζα – Το γκάλοπ της GPO

01:51 30/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ (23,4%) έναντι του Σύριζα (22,1%) καταγράφει γκάλοπ της GPO για την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Μega.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει κολλημένο στο ποσοστό της 6ης Μαΐου (13,5%), ενώ πτώση τριών μονάδων απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

(7,4%), το ΚΚΕ (5,9%) και η Χρυσή Αυγή (4,9%).

Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη βρίσκεται στο 5,1% και από τα υπόλοιπα κόμματα μόνον η «Δημιουργία Ξανά» του Τζήμερου (σε συμμαχία με τον Μάνο) έχει ευπρόσωπη παρουσία (2,6%). Οι αναποφάσιστοι έχουν περιοριστεί στο 10%.

Ο Σύριζα απέχει ελάχιστα από τη ΝΔ παρότι περίπου οι μισοί Έλληνες (47,9%) υποδεικνύουν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πολιτικό αρχηγό με τη μεγαλύτερη ευθύνη που δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση και η χώρα οδεύει πάλι σε εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 14,7% θεωρεί υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά και μόλις το 4,4% επιρρίπτει την ευθύνη στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Όταν το ερώτημα αφορά συνολικά στην αξιολόγηση της μετεκλογικής στάσης των αρχηγών ο Σαμαράς παίρνει την πρώτη θ,έση με 22%, ακολουθεί ο Τσίπρας με 20,8%, και τρίτος έπεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα