Οριακή ισορροπία στην κυβέρνηση

18:06 31/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Σε ένα σχοινί ακροβατεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών κινούνται στην κατεύθυνση της άμεσης λήψης μέτρων ύψους 11,5 δισ ευρώ, ενώ οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να μεταθέσουν για την επόμενη διετία τα σκληρά μέτρα και για τώρα προτείνουν μόνο διαρθρωτικές κινήσεις (αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών).

Μετά την πρωινή συνάντηση Σαμαρά

και Στουρνάρα με την τρόικα, από την κυβέρνηση υπήρξαν διαρροές ότι οι δανειστές επιμένουν στην άμεση λήψη όλωντων μέτρων μαζί, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσφορία στον Βενιζέλο. Γι αυτό, μετά τη δική του συνάντηση με την τρόικα το μεσημέρι ζήτησε, με δήλωση κύκλων του, να σταματήσουν οι διαρροές. «Δεν πρέπει να ειπωθεί τίποτε περισσότερο διότι πρέπει η χώρα να έχει ένα ενιαίο και ισχυρό εσωτερικό μέτωπο», δήλωσε εμφατικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντησή του με την τρόικα επέμεινε ότι η κοινωνία δεν αντέχει κι άλλα χρόνια ύφεσης -την οποία θα φέρουν οπωσδήποτε τα νέα εισπρακτικά μέτρα- αλλά οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς απάντησαν πως δεν έχουν τέτοια εξουσιοδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα