Οργή Ερντογάν προς Ολλανδία: Θα τους μάθουμε εμείς τη διπλωματία

15:20 12/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζει να κρατά υψηλούς τους τόνους στη διπλωματική κρίση με την Ολλανδία ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε ομιλία του κατά την τελετή απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε απειλές εναντίον της χώρας της τουλίπας, προειδοποιώντας ότι θα πληρώσουν το τίμημα για τη ζημιά στις σχέσεις ανάμεσά τους.

«Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία», αναφώνησε ο Ερντογάν προς το ακροατήριό του ενώ επιπλέον κατήγγειλε συμπεριφορά που θυμίζει «τον ναζισμό και τον φασισμό», αναφερόμενος στην απομάκρυνση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία.

Όπως ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος η μεταχείριση της υπουργού και άλλων Τούρκων αξιωματούχων στην Ευρώπη ερμηνεύεται από την άνοδο «του ρατσισμού και του φασισμού».

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε αντίθετα τη Γαλλία επειδή έδωσε την άδεια για μια επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Γαλλία δεν έπεσε σ’ αυτή την παγίδα», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα