Ολοκληρώθηκε στο ΣτΕ η συζήτηση για τις άδειες – Αναμένεται η απόφαση

12:22 26/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση γα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ενώ δεν αποκλείεται η απόφαση να εκδοθεί ακόμη και σήμερα.

Στη διάρκεια της διαδικασίας οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, αλλά και κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. το πλείσιο αυτό οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών παρέθεσαν σειρά επιχειρημάτων, καθώς ο ένας στρέφεται σε βάρος του άλλου αλλά και οι νομικοί παραστάτες των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις.

Με

τις εννέα αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στόχος των εκπροσώπων των καναλιών είναι να πετύχουν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση για τη διαδικασία του διαγωνισμού μετά τη χθεσινή μαραθώνια πρόβα τζενεράλε και την ένταση που προκλήθηκε σχετικά με τι διεθνή πιστοποίηση και το αδιάβλητο του συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα