Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα έχουν πια «ελευθέρας»…

23:11 3/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση αλλάζει εκ βάθρων τα ισχύοντα για τους παράνομους μετανάστες, με διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
Έτσι, θα αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όσοι θα περνούν στο εξής τα ελληνικά σύνορα δεν θα συλλαμβάνονται. αλλά θα καταγράφονται και θα τους δίδεται η δυνατότητα παραμονής στην

Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.
Αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων έξι μηνών, προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, αποκάλυψε ότι εξήγησαν στον υπουργό τη διαφωνία τους, καθώς δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται οι νόμιμοι μετανάστες το ίδιο με τους μη νόμιμους.

Μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε ο υπουργός διέψευσε ότι έχει δώσει τέτοια εντολή, τονίζοντας ότι ίσως το έκανε κάποιο στέλεχος της αστυνομίας λόγω των επερχόμενων κρίσεων:

«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα