Ολάντ, πολιτικός νάνος, που νοιάζεται μόνο για τις ερωμένες του

18:42 7/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο Φρανσουά Ολάντ αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο για τους Γάλλους, αλλά και για εκατομμύρια πολίτες άλλων χωρών, που είχαν επενδύσει στο πρόσωπό του προσδοκίες για μια άλλη Ευρώπη.

Η εκλογή του στην προεδρία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη, πριν από δυο χρόνια, είχε καλλιεργήσει την ελπίδα ότι επιτέλους θα υπάρξει αντίπαλο δέος στην Άνγκελα Μέρκελ.

Τέλειωνε η εποχή του ‘κολαούζου’ Νικολά Σαρκοζί, που έλεγε ‘ναι’ σε όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Βερολίνου -πολιτικές που γιγάντωναν τις στρατιές των ανέργων, παρήγαγαν τεράστια κοινωνική δυστυχία και έτρεφαν τα ακροδεξιά και νεοφασιστικά μορφώματα.

Τη θέση του θα έπαιρνε ο Σοσιαλιστής Ολάντ, ο οποίος θα ύψωνε -υποτίθεται- το ανάστημά του απέναντι στη γερμανική υστερία και θα ανελάμβανε την ηγεσία του ευρωπαϊκού μπλοκ που έχει σημαία του την πολιτική της ανάπτυξης.

Δυστυχώς, πολύ γρήγορα έγινε σαφές ότι ο άνθρωπος δεν θα έκανε τίποτα απ’ όλα αυτά.
Δεν ήθελε; Δεν μπορούσε;
Ποιος ξέρει, αλλά και ποιος νοιάζεται;
Σημασία έχει ότι τη Γαλλία κυβερνά μια «σκιά», χωρίς προσωπικότητα, χωρίς φωνή και, φυσικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να αντιπαρατεθεί με τη Γερμανία.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο συζητείται ο Ολάντ, εδώ και δυο χρόνια, είναι για τις ερωτικές του περιπέτειες.
Στην αρχή, τι θα κάνει με την Τριερβελέρ, θα την παντρευτεί ή όχι;
Μήπως επαναλάβει την ιστορία με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, αλλά δεν την παντρεύτηκε ποτέ;
Και μετά, η ερωμένη Ζουλιέτ Γκαγιέ, τα μυστικά ραντεβού με τον ίδιο τον πρόεδρο πάνω σε βέσπα, να οι φωτογραφίες των παπαράτσι, να τα κουτσομπολιά στην τηλεόραση και το ίντερνετ.

Και τώρα, το βιβλίο της ‘απατημένης’ Τριερβελέρ, που μας εξηγεί ότι ο Σοσιαλιστής ηγέτης σιχαίνεται τους φτωχούς και τους ανάπηρους, τρώει μόνο μια ειδική ποιλικία φράουλας και πατάτας, και γενικώς είναι ένα τομάρι και μισό…

Ποια έσπευσε να τον υπερασπιστεί;
Η επίσης ‘απατημένη’ Σεγκολέν (την είχε αφήσει για να ζήσει με την Τριερβελέρ), η οποία μας λέει ότι ο άνθρωπος είναι ταπεινός και με αξίες, μην ακούτε τους ισχυρισμούς της άλλης…
Μικρή λεπτομέρεια: ο ‘ταπεινός και με αξίες’ πρόεδρος την έχει κάνει υπουργό στην κυβέρνηση Βαλς…

Αποτέλεσμα πρώτο: το 80% των Γάλλων δεν θέλουν ούτε να ακούσουν ότι ο Ολάντ μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος, μετά τη λήξη της θητείας του το 2017. Μαζί τους συντάσσεται και το 65% όσων ψηφίζουν το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Αποτέλεσμα δεύτερο: η Μαρίν Λεπέν προελαύνει. Κέρδισε τις ευρωεκλογές, θα κέρδιζε και τις βουλευτικές αν γίνονταν σήμερα, και εμφανίζεται φαβορί για τις επόμενες προεδρικές.

Αποτέλεσμα τρίτο: οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που ασφυκτιούμε από την ακραία πολιτική της Μέρκελ, εναποθέτουμε τις όποιες εναπομείνασες ελπίδες μας στους Ιταλούς Ματέο Ρέντσι και Μάριο Ντράγκι, στον Λουξεμβούργιο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και στον … Θεό -όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει!

*Follow on twitter: @XrPanag

Keywords
Τυχαία Θέματα