Οι θεατές τίμησαν Χουβαρδά, Καραθάνο, Μιχαλακόπουλο, Πρωτόπαππα, Γουλιώτη, Καραμπέτη

18:38 13/11/2013 - Πηγή: Aixmi

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων», «Θα σε πάρω να φύγουμε» και η εξαιρετική «Γκόλφω» ήταν οι θεατρικές παραστάσεις με τα πρώτα βραβεία για την περσινή, πλούσια σεζόν, βάσει της ψηφοφορίας του κοινού για το περιοδικό – οδηγό της διασκέδασης στην πόλη, «Αθηνόραμα».

Στη γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής, το παρών εδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου, αλλά και το θεατρόφιλο κοινό. Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Γιάννης Κακλέας, ενώ την παρουσιάση έκανε ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος.

Αναλυτικά οι νικητές των Θεατρικών Βραβείων Κοινού

2013, έχουν ως εξής:

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» κατέκτησε το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης. «Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων» κέρδισε το δεύτερο βραβείο, ενώ το τρίτο βραβείο δόθηκε στην παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε».

Το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας πήρε ο Γιάννης Χουβαρδάς για την παράσταση «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα». Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον Νίκο Καραθάνο για την παράσταση «Γκόλφω», ενώ το τρίτο παρέλαβε ο Δημήτρης Τάρλοου για την παράσταση «Ευρυδίκη».

Το πρώτο βραβείο αντρικού ρόλου πήρε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος για την ερμηνεία του στην παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην». το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον Αντώνη Λουδάρο για την ερμηνεία του στην παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε. Το τρίτο βραβείο παρέλαβε ο Δημήτρης Πιατάς για την ερμηνεία του στην παράσταση «La Nonna».

Το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου πηρε η Μαρία Πρωτόπαππα για την ερμηνεία της στην παράσταση «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα. Το δεύτερο βραβείο γυναικείου ρόλου πήρε η Στεφανία Γουλιώτη, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν«. Το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν, λόγω ισοψηφίας, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για την ερμηνεία της στην παράσταση «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», με την Κόρα Καρβούνη, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ευρυδίκη».

Το βραβείο συγγραφέα νεοελληνικού έργου απέσπασε η Κατερίνα Μαγκανά και το «Έφη. Από το Ευτυχία».

Το πρώτο βραβείο σκηνογραφίας παρέλαβε η Έλλη Γεωργακοπούλου για την παράσταση «Γκόλφω». Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην Εύα Νάθενα για την παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε», ενώ το τρίτο δόθηκε στους Γ. Γαβαλά και Γ. Μουρίκη για το «Chicago».

Το πρώτο βραβείο ενδυματολογίας απονεμήθηκε στην Εύα Νάθενα για την παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε». Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην Ιωάννα Τσάμη για την παράσταση «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», ενώ το τρίτο παρέλαβε η Ντένη Βαχλιώτη για το «Chicago».

Το πρώτο βραβείο μουσικής σύνθεσης πήρε η Κατερίνα Πολέμη για την παράσταση «Ευρυδίκη». Το δεύτερο, ο Άγγελος Τριανταφύλλου για την παράσταση «Γκόλφω» και το τρίτο, ο Σταύρος Γασπαράτος για την παράσταση «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων».

Το πρώτο βραβείο για τον φωτισμό παρέλαβε ο Λευτέρης Παυλόπουλος για την παράσταση «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα». Το δεύτερο βραβείο για τον φωτισμό απονεμήθηκε στον Αλέκο Αναστασίου για την παράσταση «Ευρυδίκη» και το τρίτο και πάλι στον Λευτέρη Παυλόπουλο, για την παράσταση «Γκόλφω».

Keywords
Τυχαία Θέματα