Οι Καταλανοί στους δρόμους της Βαρκελώνης ζητούν δημοψήφισμα για ανεξαρτησία

19:59 11/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Σχεδόν 30.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον δήμο ή 47.000, σύμφωνα με τους οργανωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης ζητώντας δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Σύμφωνα με μια έρευνα ενός κυβερνητικού, καταλανικού ινστιτούτου, πάνω από το 73% των Καταλανών επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα πρότυπα εκείνου

που οργανώθηκε στη Σκωτία το 2014 με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης. Η Μαδρίτη όμως απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει την 1η Οκτωβρίου ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, μολονότι κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έσπευσε να διαμηνύσει ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα να προχωρήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Στο μεταξύ μπροστά από το Μέγαρο Μοντζουίκ,βρισκόταν και ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα (και νυν της Μάντσεστερ Σίτι) Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είναι δεδηλωμένος υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, και διάβασε ένα μανιφέστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα