Οι Ελβετοί κοροιδεύουν -Δε θα δώσουν στοιχεία για Έλληνες φοροφυγάδες

00:04 27/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Ήρθε και ο υφυπουργός Οικονομικών της Ελβετίας στην Αθήνα, μίλησε με τους δυο υπουργούς Επικρατείας, δήλωσε μετά ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί στην έρευνα για τους Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες της χώρας του και…μην τον είδατε τον Παναή!
Αν δείτε να δίνει έστω και ένα όνομα να το πείτε και σε μένα…

Οι Ελβετοί κρατούν καλά τα μυστικά που τους κάνουν παντοδύναμους οικονομικά, λειτουργώντας βέβαια σε βάρος των

άλλων χωρών, οι οποίες χάνουν δισεκατομμύρια από τα αφορολόγητα κεφάλαια που κάνουν «φτερά» εδώ και δεκαετίες.

Το μυστικό στην υπόθεση -πίσω από το οποίο κρύβονται οι Ελβετοί- είναι το αν υπάρχει ή όχι ποινική δίωξη στην Ελλάδα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος σε βάρος κάποιου προσώπου. Μόνο σε αυτή την περίπτωση δεσμεύονται να δίνουν στοιχεία -και σε καμία άλλη- με δεδομένο ότι δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, συνεπώς, δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν πληροφορίες για καταθέσεις, όπως θα συνέβαινε αν δεσμεύονταν από το σύστημα Asset Recovery Office.

Mα για να ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα θα πρέπει πρώτα να έχουν βρεθεί χρήματα σε ξένη τράπεζα, τα οποία να μην μπορεί να δικαιολογήσει ο καταθέτης. Οι Ελβετοί, όμως, ζητούν να έχει προηγηθεί η άσκηση της δίωξης, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί χωρίς το στοιχείο της κατάθεσης… Με δυο λόγια, μας κοροιδεύουν…

Τον ίδιο «τοίχο» είχαν συναντήσει ως υπουργοί Οικονομικών, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, όταν είχαν επιχειρήσει να υπογράψουν διμερή συμφωνία για εφάπαξ φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα