Οι ειδήσεις του Αlpha κλείνουν την ψαλίδα με τον Αντέννα…

17:50 15/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Άλλαξε η εικόνα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων στη μάχη των 7, στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου. Ο Αlpha κατάφερε να ισορροπήσει το «παιχνίδι» και να πλησιάσει τον προπορευόμενο Αντέννα σε απόσταση αναπνοής.

Ειδικότερα από την 1η έως την 14η Μαρτίου, τις καθημερινές όπου υπάρχει ο μεγάλος ανταγωνισμός, οι ειδήσεις με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ έχουν ανέβει στο 20,8% (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 690,000 τηλεθεατές, ενώ

το δελτίο του Αντέννα με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου βρίσκεται στο 21,7% (720,000 τηλεθεατές).

Η διαφορά έχει περιοριστεί σε 0,9 της μονάδας (30 χιλιάδες τηλεθεατές), όταν τον Φεβρουάριο είχε φτάσει τις 3,6 μονάδες. Ο Αντέννα είχε κλείσει τον περασμένο μήνα με 22,8% έναντι 19,8% του Alpha. Συνεπώς, τις πρώτες δυο εβδομάδες του Μαρτίου ο Αντέννα έχει χάσει 1,1 μονάδα και, αντιστοίχως, ο Αlpha έχει κερδίσει 1,6 μονάδα.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων φαίνεται πως το τηλεοπτικό κοινό ανταμείβει τη συνέπεια την οποία επιδεικνύει το κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά στην παρουσίαση ενός λαϊκού δελτίου. Παρά την ισχυρότατη πίεση που δέχθηκε τον Φεβρουάριο με την ένταξη του Νίκου Χατζηνικολάου στο σταθμό της οικογένειας Κυριακού, επέμεινε στο μοντέλο που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού τμήματος του τηλεοπτικού κοινού.

Αντίθετα, ο Αντέννα δείχνει να ξεστρατίζει από το μοντέλο το οποίο λάνσαρε τον Φεβρουάριο –πολιτικό δελτίο, στηριγμένο στο προφίλ και τη δημοφιλία τού νέου παρουσιαστή, δελτίο που αναζητούσε το πρόσωπο της ημέρας και, σε αρκετές περιπτώσεις, το κατάφερνε. Συχνά μπαίνουν «σφήνες» θεμάτων, τα οποία θολώνουν τη συνολική εικόνα και παραπέμπουν στο «μενού» των ειδήσεων του Alpha.

Για παράδειγμα, δεν περιμένει ο τηλεθεατής να δει στις 7.10 τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάζει θέμα με την εύρεση ενός βρέφους στα απορρίματα. Ενδιαφέρον θέμα, ναι, αλλά «ταμάμ» για το ύφος των ειδήσεων του Αlpha.

Υπάρχει, βέβαια, πολύ δρόμος μπροστά…

Keywords
Τυχαία Θέματα