Οι δανειστές θέλουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα…

12:32 8/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Απορώ με όσους απορούν για τη δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2019. Και απορώ επειδή απορούν για το γεγονός ότι ο εκφραστής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup προτιμά να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι είδηση ότι οι δανειστές θέλουν να διατηρηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση

Σύριζα – ΑΝΕΛ στην εξουσία; Αστείο ακούγεται το ερώτημα. Αναρωτιούνται μόνο όσοι έχουν μείνει στους πρώτους «ηρωικούς» μήνες του 2015.

Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος υπέγραψαν τρίτο μνημόνιο και την ένταξη όλης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο για έναν αιώνα, έγιναν τα «καλύτερα παιδιά». Ό,τι ζήτησε έκτοτε ο Σόιμπλε και ό,τι απαίτησε το ΔΝΤ έγιναν πράξη. Με λίγες καθυστερήσεις, φυσικά, ώστε να δοθεί η αίσθηση στο «συνεπές αντιμνημονιακό» ακροατήριο ότι έγινε «μάχη» και υπήρξε «συμβιβασμός».

Το κυριότερο: Όλα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς να ανοίξει μύτη στο κοινωνικό πεδίο. Γιατί, λοιπόν, να θέλουν αλλαγή κυβέρνησης οι δανειστές; Γιατί να προτιμούν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Τον φαντάζεστε να περνάει προκαταβολικά από τη Βουλή τη μείωση των συντάξεων και τη φορολόγηση των 450 ευρώ, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας; Θα είχε καεί η Αθήνα.

Γι αυτό σας λέω, απορώ με όσους απορούν. Είναι βέβαιο: οι δανειστές θέλουν κυβέρνηση Σύριζα -ΑΝΕΛ μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα…

Keywords
Τυχαία Θέματα