Οι Μπους δεν στηρίζουν τον Τραμπ

09:04 5/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Oι δύο πρώην πρόεδροι της οικογένειας Μπους δεν θα παρέχουν την πολιτική υποστήριξή τους στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, παρ’ όλο που η οικογένειά τους πατροπαράδοτα στηρίζει τους υποψήφιους προέδρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως έκανε και στους πέντε τελευταίους προεδρικούς υποψηφίους.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος δεν θα πράξει το ίδιο εφέτος καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «The Texas Tribune» που επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του,

ο γηραιός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει «συνταξιοτηθεί από την πολιτική».

Ωστόσο, η συνταξιοδότηση θα ήταν επαρκής δικαιολογία εάν ο 91χρονος πολιτικός δεν είχε μιλήσει στις αρχές του χρόνου, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του γιου του, Τζεμπ Μπους για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ο Τζεμπ Μπους αποχώρησε από τον προεκλογικό αγώνα τον Φεβρουάριο.

Αναφορικά με τον Τζορτζ Μπους, που άσκησε την προεδρία των ΗΠΑ ως ο 43ος πρόεδρος, δεν έχει σχέδια να αναλάβει ενεργό δράση στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ακόμη και στο επίπεδο του σχολιασμού των εξελίξεων, δήλωσε βοηθός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αντίθετα με τη στάση σιωπής που τήρησε ο πατέρας του, ο Μπους Τζούνιορ έχει ασκήσει κριτική για το ύφος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τονίζοντας ότι: «Το δυνατότερο άτομο σε ένα δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητα αυτό, που φωνάζει περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα