Ο Τζόκοβιτς πέρασε τον Ναδάλ

22:40 13/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Σέρβος που έφτασε τις 41 συναπτές εβδομάδες στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε για πρώτη φορά στις 4 Ιουλίου 2011.
Ο Νόλε, βρίσκεται πίσω από τους Ρότζερ Φέντερερ (302 εβδομάδες), Πιτ Σάμπρας (286), Ιβάν Λέντλ (270), Τζίμι Κόνορς (268) και Τζον ΜάκΕνρο (170).

«Αν με ρωτάτε προσωπικά, ο στόχος του, έστω και αν είναι πολύ μακριά τώρα, είναι να περάσει τον Φέντερερ. Ο στόχος του είναι να γίνει ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος, γιατί το άθλημα έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Το είχαν απογειώσει ήδη οι Φέντερερ και Ναδάλ, που

είναι οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Μετά, ξαφνικά ήρθε από το πουθενά ένας άλλος τύπος και ανέβασε ακόμα περισσότερο το επίπεδο, όταν όλοι πίστευαν πως δεν μπορεί να φτάσει ψηλότερα.», δήλωσε στο ATPWorldTour.com o κολλητός του Τζόκοβιτς, Γιάνκο Τιπσάρεβιτς.

Ο Τζόκοβιτς έως το τέλος του 2010 είχε κατακτήσει ένα Grand Slam (το Australian Open του 2008) και 5 Masters τίτλους. Έκτοτε έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα στην καριέρα του και πανηγύρισε 7 Major και συνολικά 33 τίτλους, από τους 51 που έχει στην καριέρα του.

«Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή, Παίζει με μεγάλη εμπιστοσύνη στα χτυπήματά του. Είναι απίστευτη η φυσική του κατάσταση και η σωματική του διάπλαση. Είναι πολύ γρήγορος. Έχει τα πάντα, εξαιρετικά χτυπήματα και μπορεί να επιτεθεί από κάθε σημείο.», τόνισε ο Φερέρ στο ATPWorldTour.com.

Διάβασε περισσότερα στο: http://www.gazzetta.gr/other-sports/article/728172/o-nole-pire-rekor-paramonis-sto-no-1-apo-ton-nadal

Keywords
Τυχαία Θέματα