Ο Θεοδωράκης διέγραψε τον Φωτήλα από το Ποτάμι

16:49 18/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε πως ο βουλευτής του κόμματος Ιάσων Φωτήλας τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όπως φαίνεται η εσωκομματική κόντρα που προέκυψε ανάμεσα στον βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσωνα Φωτήλα με την ηγεσία του κόμματος έφερε τελικά και την αποπομπή του από το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Φωτήλας με δήλωσή του είχε απαντήσει στη σκληρή κριτική που του άσκησε ο γραμματέας

του Ποταμιού, κ. Αβραμίδης για τα περί συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.Όπως είχε αναφέρει ο κ.Αβραμίδης χαρακτηριστικά, είναι γνωστές οι επιθέσεις στελεχών παλαιών κομμάτων προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη, ενώ είχε αφήσει και αιχμές για εξαγορές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία».

Ο κ.Φωτήλας του είχε απαντήσει σε εξίσου καυστικό ύφος:»Θέλω να θυμίσω στον φίλο και σύντροφο Παντελή, ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να “πετάμε λάσπη” αντί να απαντάμε πολιτικά. Θέλω δε να τονίσω, ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι’ αυτό το λόγο, δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ’ εμάς τους Ποταμίσιους.

Σε καμία δε περίπτωση, η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματος μας. Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς δε, ούτε και από την Ν.Δ«.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι με αποκλειστικό της δημοσίευμα η patrasnews την Κυριακή ανέφερε ότι ο Αχαιός βουλευτής του Ποταμιού έχει συμφωνήσει ήδη ώστε στις επόμενες εκλογές να «κατέβει» με τη ΝΔ.

Mετά από αυτή την εξέλιξη οι βουλευτές του Ποταμιού ανέρχονται στους εννέα από δέκα που ήταν πριν την αποπομπή του κ. Φωτήλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα