Ο Ταγματάρχης θέλει «να φάει» τον Καπάκο από την ΕΡΤ – Ο Παππάς σε ρόλο θηριοδαμαστή

11:13 24/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Το μυαλό του Νίκου Παππά λογικά είναι στραμμένο σήμερα στη συνεδρίαση του ΣτΕ με θέμα τη συνταγματικότητα του νόμου του για τις τηλεοπτικές άδειες, ταυτόχρονα όμως αναζητά συμβιβαστική λύση στη μετωπική σύγκρουση διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή Ενημέρωσης στην ΕΡΤ.

Με δική του πρωτοβουλία θα συναντήσει τον Λάμπη Ταγματάρχη και τον Σταύρο Καπάκο, των οποίων οι σχέσεις έχουν διαρραγεί σε σημείο που ο πρώτος συγκάλεσε το ΔΣ της κρατικής

τηλεόρασης και με ψήφους τέσσερις έναντι μιάς απομάκρυνε τον δεύτερο (μειοψήφισε ο πρόεδρος Διονύσης Τσακνής).

Τον απομάκρυνε; Όχι ακριβώς. Η απόφαση δεν ανακοινώθηκε ποτέ επισήμως, ενώ ο κ. Καπάκος την επόμενη μέρα της απόφασης του ΔΣ ήταν κανονικά στο γραφείο του.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, διότι δεν μιλάμε για ιδιωτική επιχείρηση, στην οποία συγκρούστηκαν δυο ανώτατα στελέχη και επικράτησε ο μάνατζερ. Ο καυγάς στην ΕΡΤ γίνεται για το «πάπλωμα», για το αν δηλαδή έχει ή όχι δικαίωμα ο κ. Ταγματάρχης να κάνει κουμάντο στον ενημερωτικό τομέα ή αν ο επικεφαλής του, Σταύρος Καπάκος, διατηρεί την αυτονομία του.

Μπορεί να υπάρξει, άραγε, συμβιβασμός μεταξύ δυο ανθρώπων που έχουν διαμορφώσει άθλια άποψη ο ένας για τον άλλο; Και θα είναι λειτουργικός; Πολύ δύσκολο, ειδικά το δεύτερο.

Σκεφτείτε ότι ο διευθύνων σύμβουλος είχε κρατήσει για τον εαυτό του ακόμη και το δικαίωμα να βγάζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των παρουσιαστών -ποιος-α εκφωνεί ποιο δελτίο στη διάρκεια κάθε μέρας. Πράγμα πρωτοφανές. Αλλά μήπως τα υπόλοιπα που γίνονται, πρωτοφανή δεν είναι;

Keywords
Τυχαία Θέματα