Ο Ταγματάρχης διώχνει τον Καπάκο από την ΕΡΤ με…δικαστικό κλητήρα…

15:42 24/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε η διοίκηση της ΕΡΤ στην υπόθεση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Σταύρου Καπάκου. Αποφάσισε να τον απολύσει με…δικαστικό κλητήρα.

Ενώ όλες οι πληροφορίες έκαναν λόγο για απόπειρα συμβιβασμού, με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης έστειλε την…απανταχούσα, κατηγορώντας τον για «άρνηση συμμόρφωσης». Είχε προηγηθεί απόφαση του ΔΣ, που με ψήφους τέσσερις έναντι μιάς τον απομάκρυνε από τη θέση του.

Πριν από λίγο εκδόθηκε και επίσημα

ανακοίωση, η οποία έχει ως εξής: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του».

Άρα, το θέμα τελειώνει εδώ; Ή θα υπάρξει και επόμενος γύρος; Είναι αλήθεια ότι ο αποπεμφθείς δημοσιογράφος (πρώην διευθυντής σύνταξης της Αυγής) έχει τη στήριξη του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και των υπουργών Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Αριστείδη Μπαλτά, με τους οποίους συμπορεύτηκε σχεδόν 40 χρόνια στην ανανεωτική Αριστερά (πτέρυγα Γιάννη Μπανιά). Είναι επίσης αλήθεια, όμως, ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν θα προχωρούσε σε τέτοια κίνηση, χωρίς να διαθέτει ενδοκυβερνητικά στηρίγματα -και, ίσως, ΤΟ στήριγμα, που ακούε στο όνομα Νίκος Παππάς.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες υποστηρίζουν ότι αν σήμερα είδαμε την τελευταία πράξη στην υπόθεση Καπάκου, τότε ο επερχόμενος ανασχηματισμός ίσως έχει ως κεντρικό ζητούμενο την απομάκρυνση του οιονεί κόμματος Μπανιά από την κυβέρνηση. Θα πρέπει να αναμένεται, δηλαδή, αποπομπή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και του υπουργού Πολιτισμού από τις θέσεις τους. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος έχει ισχυροποιηθεί κομματικά με την εκλογή του στη 2η θέση, στη νέα κεντρική επιτροπή, από τους συνέδρους. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να τον μεταθέσει σε άλλο υπουργείο ή να τον στείλει σπίτι του, ωστόσο το ζήτημα είναι εξαιρετικά λεπτό…

Την απομάκρυνση Καπάκου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έγινε, σχολίασε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για «μελανό σημάδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα