Ο Σταύρος Θεοδωράκης προς ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον φορέα της Κεντροαριστεράς

23:16 24/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Πυρετός διεργασιών επικρατεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή το νέο φορέα στην Κεντροαριστερά που κυοφορείται μετά την εκλογή νέου αρχηγού και αναμένεται να γίνει στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και τίποτε δεν θεωρείται ακόμα δεδομένο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε μπαράζ συναντήσεων με κορυφαία στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και φέρεται να τους ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως τον ενδιαφέρει ο νεός φορέας και όχι η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ την ίδια

ώρα αναζητά τα εχέγγυα για την υποψηφιότητα του, εξετάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Σεβαστουπόλεως ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε και με τον διακεκριμένο νομικό Νίκο Αλιβιζάτο, πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογή του νέου προέδρου της κεντροαριστεράς, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι διαφανής και δεν θα υπάρχουν παρατυπίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στους υποψήφιους αρχηγούς για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι αν στηθεί κάλπη θα μπορούσε να προσελκύσει στελέχη και ψηφοφόρους που σήμερα δείχνουν να έχουν απομακρυνθεί από τα κομματικά στεγανά της Χαριλάου Τρικούπη.

Μια πρόταση είναι η εκλογή να γίνει ηλεκτρονικά, όπως είχε γίνει και στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ και να δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν και οι Ελληνες του εξωτερικού.

Ο όρος που θα τεθεί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ότι θα γίνεται εγγραφή πριν την ημέρα της ψηφοφορίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα είναι δημόσια πλατφόρμα, ανήκει στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την εκλογή πρυτάνεων.

Αν επιλεγεί από τους υποψηφίους αρχηγούς να τοποθετηθεί και κάλπη, θα προηγηθεί συνεννόηση για την κατανομή τους σε έδρες-κλειδιά.

Ο κ. Αλιβιζάτος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα προτείνει επίσης την διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων και μάλιστα αναμένεται να γίνουν 13 debate μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, ένα σε κάθε περιφέρεια.

Ας σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να συγκεντρώσουν έναν αριθμό υπογραφών, ο οποίος μένει να καθοριστεί, ώστε να καταθέσουν και επισήμως την υποψηφιότητά τους στην Επιτροπή Εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα