Ο Σόιμπλε τραβάει το χαλί κάτω απ΄ τα πόδια της Μέρκελ για την Ελλάδα

23:53 9/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σοβαρότατα προβλήματα μέσα στο κόμμα της αντιμετωπίζει, πλέον, η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που αντιδρούν στα σχέδια για νέα στήριξη της Ελλάδας.

Ακόμη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής της ομάδας, που μέχρι τώρα κρατούσε τα «μπόσικα», ξεσπάθωσε και ζήτησε να εγκριθεί από τους βουλευτές οποιαδήποτε νέα

συμφωνία.

Στην πραγματικότητα οι αντιδρώντες συντάσσονται με τον Βόλφκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος τηρεί σκληρή γραμμή και αρνείται να κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση, ώστε να διευκολυνθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Αντίθετα, η καγκελάριος είναι πιο διαλλακτική, επειδή δε θέλει να καταγραφεί στην ιστορία ως εκείνη που έσπρωξε την Ελλάδα έξω από το ευρώ και, άρα, ως η ηγέτις που ξεκίνησε τη διάλυση της Ευρωζώνης.

Από την άλλη, ο Σόιμπλε και οι σύμμαχοί του, εκτιμούν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν θα αποδιαρθρώσει την Ένωση, αλλά αντίθετα θα την ισχυροποιήσει. Και αυτό, διότι θα έχει αποχωρήσει μια χώρα που -όπως λέει- δε θέλησε να ακολουθήσει τους κοινούς κανόνες, ενώ όλες οι άλλες βρίσκονται ήδη σε πορεία ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα