Ο Σόιμπλε λέει ψέμματα ή ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης;

01:27 19/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Πολλά ερωτήματα για το τι στ’ αλήθεια συνέβη στο περίφημο Eurogroup, που αποφάσισε το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, προκαλεί η δημόσια δήλωση Σόιμπλε ότι δεν ήταν η Γερμανία που ζήτησε να «κουρευτούν» οι μικρές καταθέσεις αλλά η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η

Λευκωσία τον διέψευσε όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ποιος λέει, άραγε, την αλήθεια και ποιος ψέματα;

Αν ο Σόιμπλε λέει την αλήθεια αυτό σημαίνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο και τις μικρές καταθέσεις (έως 20 χιλιάδες ευρώ), τις οποίες τώρα προσπαθεί να εξαιρέσει από το «κούρεμα».
Είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο και να άλλαξε στάση όταν είδε τη θύελλα των πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων στο νησί;
Και τι στόχο θα είχε μια τέτοια κίνηση;
«Να μην επιβαρυνθούν πάνω από 10% όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ», θα μπορούσε να είναι η απάντηση.
Δηλαδή, ποιοι;
Οι Ρώσοι μαφιόζοι, απαντούν οι Γερμανοί, οι οποίοι στην αρχή πρότειναν «κούρεμα» έως και 40% για τις μεγάλες καταθέσεις.

Στην περίπτωση αυτή η κυπριακή κυβέρνηση ήταν σα να προσπάθησε να κρατήσει τα ρωσικά κεφάλαια, χτυπώντας τους μικρούς καταθέτες.
Φαίνεται αδιανόητο, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται σ’ αυτή τη ζωή.

Η δεύτερη εκδοχή είναι να λέει ψέμματα ο Σόιμπλε. Να ήταν εκείνος, δηλαδή, που επέβαλε το «κούρεμα» και στις μικρές καταθέσεις.
Το ερώτημα, στην περίπτωση αυτή, είναι γιατί να επιχειρήσει στη συνέχεια να ανατρέψει την εικόνα, λέγοντας ότι δεν το έκανε;
Ποτέ μέχρι σήμερα, ούτε ο ίδιος ούτε η Μέρκελ, έχουν δείξει πως ιδρώνει το αυτί τους από την κριτική…
Άρα;

Keywords
Τυχαία Θέματα