Ο Σόιμπλε έσπρωχνε (και σπρώχνει;) την Ελλάδα εκτός ευρώ με δημοψήφισμα

18:05 10/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Θεωρώ συνταρακτική την αποκάλυψη του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ότι υπήρξε ο «πατέρας» της ιδέας του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2011 -ιδέα την οποία ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

επιχείρησε ψευδώς (όπως αποδεικνύεται) να παρουσιάσει ως δική του.

Προσέξτε: ο άνθρωπος που έψαχνε καθημερινά τρόπους να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα, με την ελπίδα προφανώς ότι ο ταλαιπωρημένος (από την άγρια λιτότητα) λαός θα απαντήσει «Όχι» σε νέα μέτρα -πράγμα που θα ισοδυναμούσε με «Όχι» στο ευρώ.
Έτσι, θα ήταν οι ίδιοι οι Έλληνες που θα αναλάμβαναν την ευθύνη να εκτοπιστεί η χώρα τους από την Ευρωζώνη.

Επρόκειτο για παγίδα θανάτου, την οποία ουδόλως αντελήφθη ο τότε πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να αποδεχθεί αμέσως την πρόταση του Γερμανού υπουργού και να επιχειρήσει να εμφανίσει ως «δημοκρατική γιορτή» κάτι που πιθανώς θα έπνιγε την Ελλάδα.

Για τις τότε (και τώρα;) προθέσεις του Σόιμπλε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τις είχε αναπτύξει στον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μπρεσλάου και του έφυγε…το σαγόνι!
Και αν δεν πιστεύουμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Αμερικανό τότε υπουργό Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιντνερ, ο οποίος τηλεφώνησε πανικόβλητος στον Μπαράκ Ομπάμα και τον ενημέρωσε ότι ο Γερμανός θέλει να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ. Το έγραψε ο ίδιος στο βιβίο του.

Τώρα, λοιπόν, μπορούμε να δούμε πιο καθαρά την εικόνα του τότε. Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό και όλα τα βάρη θα έπεφταν στις πλάτες των Ελλήνων.
Είναι ευκαιρία να το ξανασκεφτούν και σήμερα όσοι σκέφτονται πόσο δημοκρατικός δρόμος είναι…

Keywords
Αναζητήσεις
βενιζελος μπρεσλαου σοιμπλε
Τυχαία Θέματα