Ο Προβόπουλος αναφανδόν υπέρ της μεταβίβασης της Αγροτικής στην Πειραιώς

16:35 3/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος ξεκαθάρισε σήμερα ότι η μεταβίβαση της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς ήταν η μόνη αληθινή λύση για να μην κλείσει -γεγονός που θα οδηγούσε 5 χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και θα επιβάρυνε με 20 δισ ευρώ τους φορολογούμενους.

Όπως είπε στους βουλευτές της αρμόδιας

κοινοβουλευτικής επιτροπής, κάποια μέλη της τρόικας είχαν ήδη ζητήσει να κλείσει η τράπεζα, η οποία «δεν ήταν βιώσιμη στη βάση σειράς κριτηρίων, εποπτικών και επιχειρηματικών».

Για τη μεταβίβαση του υγιούς κομματιού της δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον απ’ το εξωτερικό. Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς) μελέτησαν τον φάκελο, οι δυο τελευταίες προχώρησαν στην επόμενη φάση, αλλά μόνο η Πειραιώς υπέβαλε δεσμευτική πρόταση.

«Η λύση της Πειραιώς ήταν η πλέον συμφέρουσα», επισήμανε ο κ. Προβόπουλος.

«Για τους καταθέτες και τους εργαζομένους, για το ίδιο το Δημόσιο μέσα από τις συνέργειες που προκύπτουν, για τη σταθερότητα και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος.

Αποτελεί τη μόνη πραγματικά βιώσιμη λύση.  Μια λύση που συμβάλλει και στην αναδιάταξη και ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, που έχει ήδη δρομολογηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα