Ο πόλεμος Ταγματάρχη -Καπάκου στην ΕΡΤ έληξε με απομάκρυνση του επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα

11:06 21/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Η κρίση που υπέβοσκε μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη και του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Σταύρου Καπάκου, από την πρώτη στιγμή διορισμού τους στις θέσεις αυτές, ξέσπασε και το αποτέλεσμα ήταν η απομάκρυνση του δεύτερου.

Η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική, καθώς η απόφαση ήταν προειλημμένη. Τέσσερις ψήφισαν υπέρ της λύσης της συνεργασίας και ένας μόνο εκ των συμβούλων υπέρ της παραμονής του.

Στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τον Σταύρο Καπάκο, ο Λάμπης Ταγματάρχης είχε «σύμμαχο» την εξαιρετικά κακή πορεία του κεντρικού δελτίου του σταθμού, αλλά και ευρύτερα του ενημερωτικού τομέα. Του χρέωνε, ακόμη, κακές επιλογές προσώπων και κωλλυσιεργεία στην αντικατάσταση του Πάνου Χαρίτου για την παρουσίαση των ειδήσεων στις 9.

Η αρνητική προσωπική χημεία είχε οδηγήσει, ουσιαστικά, σε πλήρη έλλειψη συνεννόησης -πράγμα για το οποίο διαμαρτυρόταν συχνά ο επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης. Έτσι, κατάφερε σταδιακά να περάσει τη θέση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και να πετύχει την απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου, ο οποίος υποστηριζόταν από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη (όλοι προέρχονται από την παλιά τάση του Γιάννη Μπανιά).

Θυμίζουμε ότι ο Σταύρος Καπάκος έως τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν διευθυντής σύνταξης της Αυγής, με διευθυντή τον Νίκο Φίλη.

Keywords
Αναζητήσεις
καπακου ερτ
Τυχαία Θέματα