Ο Παυλόπουλος δεν υπογράφει τον διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

13:31 1/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του για τον διορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, την οποία επέλεξε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τη στιγμή που είχε ανοίξει, ουσιαστικά, η προεκλογική περίοδος. Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα έως χθες, οπότε και έληξε η θητεία του προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αλλά δεν προτίθεται να το κάνει και έως την Κυριακή των εκλογών, κρίνοντας

ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από την (όποια) επόμενη κυβέρνηση.

Το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρότατη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς ο πρωθυπουργός προχώρησε στην απόφασή του ενώ είχε προαναγγείλει την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων είχε συμφωνήσει πριν από μήνες στα πρόσωπα από τα οποία έγινε η τελική επιλογή και, συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να μπει στη συζήτηση για τα πρόσωπα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν διέθετε τη νομιμοποιητική βάση για να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ αρκέστηκε στη δήλωση ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο.

Πίσω από την πολιτική αντιπαράθεση κρύβεται η υποψία της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει έλεγχο στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και μετά τη διαφαινόμενη ήττα του στις εκλογές -κυρίως για την πολύκροτη Novartis.

The post Ο Παυλόπουλος δεν υπογράφει τον διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα