Ο Παταγοτιτάν ήταν ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που υπήρξε – Είχε μήκος 37 μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

12:22 10/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος και πιθανότατα το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που υπήρξε στη Γη φέρεται πως είναι ο «Παταγοτιτάν» (Τιτάνας της Παταγονίας),

Τα πρώτα απολιθώματά του ανακαλύφθηκαν το 2012 τυχαία από έναν βοσκό σε ράντσο στη νότια Αργεντινή και στη συνέχεια οι ανασκαφές από παλαιοντολόγους έφεραν περισσότερα στο φως.

Μία εντυπωσιακή ανακατασκευή του σκελετού του επιδεικνύεται από το 2016 στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.

Η

ενδελεχής επιστημονική μελέτη των απολιθωμάτων του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος του δεν συγκρινόταν με κανενός άλλου δεινοσαύρου και οι επιστήμονες μόλις τον ονόμασαν Patagotitan mayorum. Έως τώρα μεγαλύτερος δεινόσαυρος θεωρείτο ο Αργεντινόσαυρος, ο οποίος επίσης είχε βρεθεί στην Αργεντινή.

Στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής έξι απολιθώματα Παταγοτιτάνων ηλικίας περίπου 100 εκατομμυρίων ετών, αλλά παραμένει άγνωστη η αιτία του θανάτου τους.

O Παταγοτιτάν είχε περίπου διπλάσιο βάρος από γνωστότερους γίγαντες όπως ο Βραχιόσαυρος και ο Απατόσαυρος. Εκτιμάται ότι είχε βάρος περίπου 69 τόνων, μήκος 37 μέτρων (όσο 14 ασιατικοί ελέφαντες ο ένας πίσω από τον άλλο ή δύο μεγάλες νταλίκες ή ένα επταώροφο κτίριο) και ύψος σώματος γύρω στα έξι μέτρα, ενώ ο μακρύς λαιμός του μπορεί να έφθανε και τα 15 μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παταγοτιτάν, – Είχε, ΒΙΝΤΕΟ,patagotitan, – eiche, vinteo