Ο ΠΑΟ νίκησε τον ΠΑΣ με 3-0 στα Γιάννενα

19:13 14/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν σκιά του καλού του εαυτού, είχε όμως την τύχη να βρίσκεται στην ενδεκάδα του ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο Έλληνας εξτρέμ, στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού», είχε κέφια, ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΣ και άνοιξε το σκορ στο 26′.

Ωστόσο στο 40΄αποβλήθηκε ο Ζέκα με δεύτερη κίτρινη και όλα άλλαξαν. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και θέλησε να βρει γρήγορα το γκολ

της ισοφάρισης. Πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και στο 55′ ο Μανιάς απείλησε τον Στιλ, με τον Άγγλο να κάνει την επέμβαση του ματς! Ο Στραματσόνι για να «δέσει» την μεσαία του γραμμή έβαλε στον αγώνα τον Λαγό και τον Κλωναρίδη αντί του Καλτσά. Η είσοδος του Έλληνα εξτρέμ ήταν η κίνηση -ματ από τον πάγκο του Παναθηναϊκού!

Στο 74′ οι γηπεδούχοι έχασαν το… άχαστο με τον Φερφελή, οι χώροι στην άμυνα του ΠΑΣ όλο και μεγάλωναν και ο «σφαίρας» Κλωναρίδης έκανε τη διαφορά στο ανοιχτό γήπεδο.

Αρχικά στο 82′ με εξαιρετική σέντρα σέρβιρε το 2-0 για το κεφάλι του Μάρκους Μπεργκ και στις καθυστερήσεις ο Σουηδός μετά την καταπληκτική ατομική ενέργεια του «Κλώνα» διαμόρφωσε το τελικό 3-0! Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο και απέδειξε ξανά πως ΚΑΚΩΣ είναι άλλη ομάδα όταν δεν έχει την πίεση και το «πρέπει» του αποτελέσματος.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Ναδάλες, δεξί τον Στρούνα και τον με τον Μιχαήλ με τον Τζημόπουλος στο κέντρο των μετόπισθεν. Κοζορώνης και Γαρουφαλιάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ίλιτς, Ακόστα, Καρανίκας η μεσοεπιθετική τριάδα και στην κορυφή ο Μανιάς.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε τον Στιλ στην εστία, δεξί μπακ τον Μέστο, αριστερό τον Πράνιτς και τους Κουτρουμπή, Τελάντερ στα στόπερ. Ο Ζέκα σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τον Λουντ πιο μπροστά του και ακόμη πιο μπροστά τον Αμπέντ σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Βλαχοδήμος και μπροστά ο Μπεργκ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Πέρασε στο ματς στο 59′ και ήταν καθοριστικότατος για το «διπλό» του Παναθηναϊκού σήμερα στα Γιάννενα. Έκανε τα πάντα. «Έφτιαξε» δύο γκολ, το ένα με εξαιρετική σέντρα και το άλλο με ατομική ενέργεια και ασίστ «πάρε-βάλε». Δικαίωσε τον Στραματσόνι για την επιλογή του να τον ρίξει στο ματς.

Στο ύψος του και ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επέστρεψε στα γκολ βρίσκοντας δύο φορές τον δρόμο προς το πλεκτό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΣ αν και με παίκτη παραπάνω, αν και πίεσε τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις φάσεις που δημιούργησε. Στο 55′ η κεφαλιά του Μανιά κατέληξε κόρνερ μετά την φοβερή εκτίναξη του Στιλ και στο 74΄ ο Φερφελής χάνει μία μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς αμαρκάριστος και με την μπάλα στρωμένη στο ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άουτ.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε ένα διώξιμο του Καλτσά από την περιοχή του Παναθηναϊκού, Στρούνα και Περιστερίδης είχαν λάθος αντιμετώπιση της φάσης, ο μπακ του ΠΑΣ έκανε το «τσαφ» και ο Βλαχοδήμος εκμεταλλεύθηκε την θέση του Έλληνα πορτιέρο μακριά από την εστία του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δελφάκης σε ακόμη ένα παιχνίδι που σφυρίζει τον Παναθηναϊκό καταφέρνει να δημιουργήσει δικαιολογημένα «πράσινα» παράπονα. Ο ρέφερι με το γράμμα του νόμου σωστά αποβάλλει τον Ζέκα με δύο κίτρινες και αφήνει με παίκτη λιγότερο τον Παναθηναϊκό στο 40′ αλλά λανθασμένα στο 68΄ δεν βλέπει το πεντακάθαρο χέρι του Ακόστα μετά την σέντρα του Νάνο και δεν υποδεικνύει το πέναλτι. Σε γενικές γραμμές σφύριξε «έδρα» και χαρίστηκε αρκετές φορές στον Καρανίκα…

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα μετά την αποβολή του Ζέκα, ήταν κυνικός στους χώρους που βρήκε από την άμυνα του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στο 3-0, επιστρέφοντας στις νίκες.

ΠΑΣ: Περιστερίδης, Ναδάλες, Μανιάς, Γαρουφαλιάς (64’ Φερφελής), Καρανίκας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Μιχαήλ, Κοζορώνης (52’ Γιάκος), Ίλιτς, Στρούνα (69’ Ηλιάδης).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς (64’ Νάνο), Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέιντ, Καλτσάς (58’ Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59’ Λαγός), Μπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα