Ο Παναθηναικός «κατάφερε» να χάσει και από τον Πανιώνιο 1-0

23:22 13/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Το δώρο του Στιλ και η απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκού δεν πέρασαν… έτσι από τον Πανιώνιο, ο οποίος με το τέρμα του Μπακασέτα και την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, νίκησε 1-0 και υποχρεώσε το «τριφύλλι» στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Για τρίτη σερί χρονιά, οι «πράσινοι» δεν καταφέρνουν να φύγουν νικητές,

Έτσι έπαιξαν

Μια έκπληξη σε σχέση με αυτά που δοκίμαζε όλη την εβδομάδα από τον Γιάννη Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε

τον Μλάντεν Πέτριτς αντί του Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού στο 4-4-2 σε ρόμβο.

Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Ζέκα και ο Ταυλαρίδης με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαγός σε ρόλο «κόφτη» με τους Αμπέντ και Πράνιτς μπροστά του. Ο Πέτριτς στην κορυφή του ρόμβου και στην επίθεση ο Μπεργκ με τον Καρέλη.
Από κει και πέρα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε τον Καραμάνο αντί της μεγάλης μεταγραφής του καλοκαιριού, Ανσαριφάρντ, ως αιχμή του δόρατος και τον Σιώπη αντί του Μητρόπουλου.

Σε διάταξη 4-2-3-1 ο Παπαδόπουλος υπερασπίστηκε την εστία των «κυανέρυθρων», με τον Βλάχο δεξιά στην άμυνα, αριστερά τον Οικονόμου και στο κέντρο της τον Ρισβάνη με τον Χατζηϊσαία. Σιώπης και Κόρρμπος τα αμυντικά χαφ. Μπουμάλ, Μασούρας στα «φτερά», σε ελεύθερο ρόλο ο Μπακασέτας και μπροστά ο Καραμάνος.

Δωράκι για τα 125α γενέθλια!

Ο Πανιώνιος γιορτάζει αύριο τα 125α του γενέθλια και ο Λουκ Στιλ του έκανε ένα δώρο από τα λίγα! Από αυτά που βλέπεις μια φορά κάθε εκατό χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο. Πέρα για πέρα ιστορικό. Ο Άγγλος πορτιέρο του Παναθηναϊκού, αντί να μπλοκάρει το μακρινό φάουλ του Μπακασέτα, κατάφερε να μπλέξει τα… μπούτια του και να βάλει μόνος του την μπάλα στο πλεκτό. Ένα αδύναμο, εύθυβολο σουτ, κατέληξε στο «πράσινο» πλεκτό μετά την απίθανη γκάφα του Στιλ!

Μια γκάφα που έστειλε τον Πανιώνιο να προηγείται στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους (1-0) απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε την κατοχή αλλά κανέναν τρόπο να διασπάσει την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των «κυανέρυθρων». Το «τριφύλλι» δεν πήρε τίποτα από τους παίκτες του κέντρου(Λαγός, Πράνιτς, Πέτριτς), με εξαίρεση τον Αμπέντ που ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε να δώσει την δημιουργική λύση. Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι έκλειναν τους χώρους στο μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός ήθελε έναν καλό συνδυασμό, μια καλή ατομική ενέργεια αλλά δεν είχε τίποτα. Όλο και όλο ένα σουτ του Καρέλη στο 11′ που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος είχαν να επιδείξουν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος παρουσίασε μια ομάδα άνευρη, χωρίς φαντασία, χωρίς το απαραίτητο τσαγανό για να μπει δυνατά στην Νέα Σμύρνη και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

Η κυκλοφορία της μπάλας, προφανώς και δεν έφτανε, το λάθος του Στιλ ήταν μοιραίο και ο Πανιώνιος που ήταν αλάνθαστος αμυντικά, με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις και απόλυτη συγκέντρωση, πήγε το ματς στα μέτρα του.

Ξύπνησε αλλά ήταν πολύ αργά…

Βλέποντας την ομάδα του σε άλλο γήπεδο, ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε διπλή αλλαγή αλλά και διαμόρφωση του συστήματος. 4-2-2-2, Μαρινάκης και Καλτσάς αντί Λαγού και Πέτριτς, με τον Ζέκα να πηγαίνει στο κέντρο και τον Καλτσά να κινείται μεσοεπιθετικά μαζί με τον Αμπέντ. Παρά τις αλλαγές ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή των «κυανέρυθρων». Ο χρόνος περνούσε και ο Πανιώνιος αμυνόταν εξαιρετικά.

Η είσοδος του Νίνη άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Παναθηναϊκού, το τρομερό δοκάρι του Ζεκα στο 75′ έκανε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να το… πιστέψουν αλλά ήταν πολύ αργά. Ο Παπαδόπουλος απόκρουσε εκπληκτικά το σουτ του Καλτσά στο 89′ ενώ ο Μπεργκ στο φινάλε του ματς χάνει φοβερή ευκαιρία με κεφαλιά για να σώσει ότι… σωνόταν. Οι «πράσινοι» πέταξαν το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα στα σκουπίδια και το πλήρωσαν ακριβά.

Ο μαχητικός Πανιώνιος πήρε το ματς, έκανε στον εαυτό του ένα ωραίο δώρο για γενέθλια του και δείχνει πως η δουλειά που γίνεται στην Νέα Σμύρνη φέρνει αποτελέσματα με το… καλημέρα του νέου πρωταθλήματος.

MAN OF THE MATCH: Αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του, την ομάδα που τον ανέδειξε. Αυτό, βέβαια, δεν έπαιξε κανέναν ρόλο για τον Σπύρο Ρισβάνη που ήταν απροσπέλαστος. Αλάνθαστος σε ολόκληρο το ματς, σχεδόν, είχε καίριες επεμβάσεις και πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του «ιστορικού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκος Παπαδόπουλος. Ο πορτιέρο του Πανιωνίου δεν είχε πολύ δουλειά απόψε αλλά όταν χρειάστηκε έκανε την επέμβαση του ματς. Στο σουτ του Καλτσά με το αριστερό, εκείνος… απογειώθηκε στην αριστερή του γωνιά και με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για 75′ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φτιάξει ούτε μισή φάση μπροστά στα καρέ του Παπαδόπουλου. Έδειχνε την εικόνα μιας ανήμπορης να αντιδράσει ομάδα και όταν ξύπνησε και επιτέθηκε ορθολογικά ήταν πολύ αργά ενώ οι φάσεις που δημιούργησε δεν έγιναν ποτέ γκολ. Ειδικά εκείνη του Μπεργκ στο φινάλε ήταν για… θάνατο!

Η ΓΚΑΦΑ: Γκολ από αυτά που βλέπεις στα αστεία βίντεο στο youtube και βάζεις τα γέλια. Ο Λουκ Στιλ έκανε τραγικό λάθος στο φάουλ του Μπακασέτα και επί της ουσίας χάρισε το 1-0 στον Πανιώνιο. «Κρέμασε» την ομάδα του, είναι ερασιτεχνική η γκάφα που κάνει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παππάς έδινε εύκολα φάουλ σε βάρος των παικτών του Παναθηναϊκού, όπως και κίτρινες σε Καρέλη και Καλτσά. Όπως έκανε και στην φάση του γκολ του Πανιωνίου, όπου δεν υπάρχει καμία παράβαση, χωρίς αυτό φυσικά να διαμορφώνει την εικόνα του αγώνα, μιας και το γκολ που δέχεται ο Στιλ είναι δική του ευθύνη 100%. Κατά τα λοιπά δεν έκανε το μεγάλο λάθος ενώ σωστοί ήταν οι βοηθοί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο μαχητικός Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον άνιωθο μέχρι το 75′ Παναθηναϊκό και τον βύθισε ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια του αποκλεισμού από την Καμπάλα. Για τρίτη σερί χρονιά το «τριφύλλι» γκελάρε στην Νέα Σμύρνη και έμεινε στο -3 από την κορυφή. Από την άλλη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έβαλε ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στο σακούλι και… συνεχίζει!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Ζέκα, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Λαγός (46’ Μαρινάκης), Πράνιτς, Αμπέντ (68’ Νίνης), Πέτριτς (46’ Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Μπακασέτας (91’ Ανσαριφάρντ), Μπουμάλ (86’ Βιγιάλμπα), Καραμάνος (73’ Μητρόπουλος)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα